Salotos „Cezaris” su lašiša
Cezario salotos yra mano mėgstamiausios, visada jas užsisakau kavinėje ar restorane, ir visose įstaigose jos ruošiamos skirtingai: kažkur padažas skanesnis, kažkur traškesni salotų lapai, kai kurių ingredientų yra arba jų nėra. Kad įtiktumėte savo gomuriui, geriausia Cezario salotas pasigaminti namuose iš turimų ingredientų. Šiandien turiu Cezario salotas su lašiša . Gal ir ne tikros, bet šviežios ir labai skanios!
Ingredientai
Salotoms paruošti reikės:
- Reikės: 200 g lašišos filė;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 1 aisbergo salotos;
- 8 virtų putpelių kiaušinių;
- 100 g baltos duonos krekerių;
- 50 g parmezano sūrio;
- 3 valgomieji šaukštai majonezo;
- 1 st. l citrinos sulčių;
- druskos, juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
- augalinio aliejaus lašišai kepti.
Cezario Salotos Su Lašiša Gaminimo procesas
- Lašišos filė supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, pagardinkite druska ir pipirais, palikite 15 min.
- Tada lašišos filė gabalėlius apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps.
- Padažui sumaišykite majonezą ir citrinos sultis.
- Rankomis suplėšykite aisbergo salotas.
- Sumaišykite salotas su padažu.
- Išdėliokite padažu pagardintas aisbergo salotas lėkštėje ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kiaušinius ir pomidorus perpjaukite per pusę ir išdėliokite lėkštėse.
- Sudėkite skrebučius, keptą lašišą, pabarstykite dar šiek tiek sūrio.
- Skanios ir sultingos Cezario salotos su lašiša paruoštos.
- Gero apetito, pradžiuginkite savo artimuosius!
Lazanijos salotos
Parengė: Paruošimo laikas: 15 min.
Paprastos ir lengvos salotos yra vienos iš tų, kurias geriausia patiekti prie lazanijos. Jos paruošiamos greitai ir paprastai.
Paruošimo aprašymas:
Patiekalas, kurį geriausia patiekti su šviežiomis daržovėmis. Tačiau jei nusprendėte ją patiekti su salotomis, siūlau jums šį variantą. Lengvos ir skanios salotos, kurios paruošiamos per kelias minutes. Jos puikiai papildys jūsų pagrindinį patiekalą, o jų ruošimui nesugaišite daug pastangų.
- Nuplaukite salotas po tekančiu vandeniu durpyne, tada paskleiskite salotas ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
- Mano pomidorus ir perpjaukite per pusę.
- Nuluptus kedro riešutus arba sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
- Pasigaminkite salotų padažą – sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, cukrų, druską ir pipirus.
- Parmezaną supjaustykite plonais griežinėliais.
- Į salotinę sudėkite rukolą ir pomidorus, užpilkite padažu. Pabarstykite riešutais ir parmezano griežinėliais.
Ingredientai:
- Pomidorai: rukolos – 100 gramų
- Vyšniniai pomidorai – 250 gramų
- parmezanas – 50 gramų
- Kedro riešutai arba sėklos – 75 gramai
- Alyvuogių aliejaus – 2-3 šaukštai. šaukštai
- Balzaminio acto – 1 valgomasis šaukštas
- Cukraus – 1 žiupsnelis
- Druska – 1-2 žiupsneliai (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis
Porcijos viename inde: 2-3