Rūkytą šlaunelę pamirkykite vandenyje (4-6 val.), nuplaukite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Raugintus kopūstus kelis kartus nuplaukite šaltame vandenyje. Riebalais patepkite ugniai atsparų stiklinį indą, eilėmis sudėkite kopūstus, mėsą, vėl kopūstus, mėsą ir t. t. Tada įpilkite šiek tiek vandens, įpilkite ištirpintų taukų ir uždengę troškinkite orkaitėje 1,5-2 valandas. Į troškinimo pabaigą įberkite juodųjų ir raudonųjų pipirų. Patiekite tuose pačiuose induose kaip ir troškinį.
Produktai Rūkyta kiaulienos šoninė, troškinta su raugintais kopūstais
kiauliena (rūkyta pusė) 75 g
rauginti kopūstai 250 g
lydyti kiaulienos riebalai 15 g
raudonųjų pipirų pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį