Varškė nuleidžiama į verdantį pieną. Susidariusioms išrūgoms susikaupus, supilkite mišinį į medžiaginį maišelį ir pakabinkite jį, kad atsiskirtų išrūgos. Varškės masę pertrinkite per sietelį, įmaišykite grietinę, kiaušinius, suminkštintą sviestą, druską ir kmynus. Kruopščiai išmaišykite ir pašildykite. Karštą vienalytę masę supilkite į išrūgose išmirkytą maišelį, padėkite jį ant skardos, ant viršaus uždėkite nedidelį svorį ir palikite jį tokioje padėtyje, kol atvės.
Išėmus sūrį, maišelis kelioms minutėms panardinamas į išrūgas.
Produktai Dainavos sūris
217 g pieno
varškė 109 g
sviestas 11 g
grietinė 10 g
kmynai 0,02 g
kiaušiniai 0,25
1 g druskos