Skanius, švelnius kopūstų pyragėlius lengva pagaminti keptuvėje. Šių pyragėlių tešla be mielių sumaišoma su kefyru. Šiuos pyragėlius geriausia patiekti šiltus, tačiau jie labai skanūs ir atvėsę, todėl galite juos pasiimti su savimi į darbą ar į gamtą. Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 14-15 burnoje tirpstančių vidutinio dydžio paplotėlių.
Sudedamosios dalys
Kefyro pagrindu pagamintiems kopūstų paplotėliams keptuvėje reikės:
- Tešlai:
- kefyras – 200 ml;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- papildomų miltų – 350-400 gr.
- Įdarui:
- baltagūžiai kopūstai – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- saldžiosios paprikos – 0,5 vnt;
- šviežias pomidoras – 1 vnt;
- česnako – 1 skiltelė;
- druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskonių – pagal skonį;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- smulkintų krapų – 1 valgomasis šaukštas;
- rafinuoto saulėgrąžų aliejaus – 3 šaukštai;
- vandens – 50 ml;
- bet kokį augalinį aliejų kepti paplotėliams.
Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia paruoškime faršą paplotėliams. Tam kopūstą plonai supjaustome ir dedame į keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, tuoj pat sudedame nuluptas nuo sėklų ir nedideliais gabalėliais supjaustytas paprikas, įdedame nuluptą ir plonais ketvirčiais supjaustytą svogūną.
- Išmaišykite keptuvės turinį ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes (kopūstai turėtų šiek tiek suminkštėti). Tada sudėkite kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus, druską, prieskonius, maltus juoduosius pipirus, papriką ir cukrų.
- Išmaišykite, įpilkite 50 ml vandens ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite susmulkintą česnaką ir krapus.
- Troškinkite kopūstus dar 5-6 minutes (kol kopūstai suminkštės), nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite pyragėlių įdarą.
- Kol kopūstai aušta, išminkykite tešlą. Į dubenį supilkite kambario temperatūros kefyrą, suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų.
- Kefyro ir aliejaus mišinį gerai išmaišykite vieliniu plakikliu, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius.
- Tešlą gerai išminkykite, bet ne per stipriai, beveik nelipnią, ir palikite 15 minučių pailsėti.
- Padalykite tešlą į 40-45 g gabalėlius (14-15 gabalėlių) ir iš kiekvieno suformuokite paplotėlį. Į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą kopūstų įdaro.
- Kopūstų paplotėlius gaminkite įprastu būdu (gausite 14-15 gabaliukų).
- Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite paplotėlius siūle žemyn.
- Kepkite paplotėlius maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinio karštumo ugnies (arba šiek tiek mažiau nei vidutinio karštumo). Apvertę keptuvę galite uždengti dangčiu.
- Labai skanūs, švelnūs kopūstų pyragėliai, pagaminti su kefyru keptuvėje, patiekiami šilti.
- Gero apetito!