2 greiti raudonųjų serbentų želė receptai
Skanus, kvapnus ir gražus desertas, kuriam tereikia dviejų ingredientų.
Klasikinė raudonųjų serbentų želė
Ingredientai
- 1 kg raudonųjų serbentų;
- 1 kg cukraus.
Jei turite daug baltųjų serbentų, pridėkite jų prie raudonųjų serbentų santykiu 1:1. Želė bus ne itin ryški, bet ne mažiau skani.
Gaminimas
- Gerai nuplaukite uogas. Negalima jų valyti nuo šakelių, nes uogų masė bus trinama per sietelį.
- Supilkite serbentus su cukrumi ir kruopščiai maišykite 5-8 minutes. Cukrus turi praktiškai ištirpti uogų sultyse, o pati masė turi pasidaryti putli.
- Perpilkite uogų ir cukraus mišinį į aukštą puodą ir pastatykite ant didelės ugnies. Mišinį nuolat maišykite.
- Želė iš nurodyto ingredientų kiekio verdama apie 8-10 minučių.
- Tačiau gatavumą lengviau nustatyti pagal išvaizdą. Tuomet paruošimą galima sąlyginai suskirstyti į kelis etapus.
- Kai mišinys užvirs, keptuvėje atsiras putų.
- Tada putų bus daug daugiau. Intensyviai maišykite uogų masę, kitaip ji išbėgs.
- Pamažu putos pradės nusėsti, o pačiame mišinio paviršiuje atsiras burbuliukų. Po to želė reikia virti dar apie 3 minutes.
- Į švarų indą įdėkite sietelį ir supilkite į jį išvirtą uogų masę. Sutrinkite jį šaukštu taip, kad sietelyje liktų tik „pyragas”.
- Dar skystą želė supilstykite į stiklainius ir, neuždarę, palikite kambario temperatūroje per naktį. Per tą laiką želė sukietės.
Raudonųjų serbentų želė be virimo
Ingredientai
- 2 kg raudonųjų serbentų;
- 8 kg cukraus.
Raudonuosius serbentus galima pakeisti baltaisiais, tada želė bus šviesiai geltona.
Virimas
- Uogas nuplaukite ir pašalinkite šakeles. Serbentus pertrinkite per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu. Tada uogų masę pertrinkite per sietelį.
- Į gautas sultis supilkite cukrų ir 10 min. kruopščiai maišykite. Palikite uogų masę dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišykite. Cukrus turėtų visiškai ištirpti, o mišinys pradėti tirštėti.
- Želė padalijama į stiklainius, uždaroma dangteliais ir laikoma šaldytuve. Po paros ji sukietės ir laikui bėgant taps tirštesnė.