raudonųjų serbentų drebučiai žiemai

2 greiti raudonųjų serbentų želė receptai

Skanus, kvapnus ir gražus desertas, kuriam tereikia dviejų ingredientų.

Klasikinė raudonųjų serbentų želė

Ingredientai

  • 1 kg raudonųjų serbentų;
  • 1 kg cukraus.

Jei turite daug baltųjų serbentų, pridėkite jų prie raudonųjų serbentų santykiu 1:1. Želė bus ne itin ryški, bet ne mažiau skani.

Gaminimas

  1. Gerai nuplaukite uogas. Negalima jų valyti nuo šakelių, nes uogų masė bus trinama per sietelį.
  2. Supilkite serbentus su cukrumi ir kruopščiai maišykite 5-8 minutes. Cukrus turi praktiškai ištirpti uogų sultyse, o pati masė turi pasidaryti putli.
  3. Perpilkite uogų ir cukraus mišinį į aukštą puodą ir pastatykite ant didelės ugnies. Mišinį nuolat maišykite.
  4. Želė iš nurodyto ingredientų kiekio verdama apie 8-10 minučių.
  5. Tačiau gatavumą lengviau nustatyti pagal išvaizdą. Tuomet paruošimą galima sąlyginai suskirstyti į kelis etapus.
  6. Kai mišinys užvirs, keptuvėje atsiras putų.
  7. Tada putų bus daug daugiau. Intensyviai maišykite uogų masę, kitaip ji išbėgs.
  8. Pamažu putos pradės nusėsti, o pačiame mišinio paviršiuje atsiras burbuliukų. Po to želė reikia virti dar apie 3 minutes.
  9. Į švarų indą įdėkite sietelį ir supilkite į jį išvirtą uogų masę. Sutrinkite jį šaukštu taip, kad sietelyje liktų tik „pyragas”.
  10. Dar skystą želė supilstykite į stiklainius ir, neuždarę, palikite kambario temperatūroje per naktį. Per tą laiką želė sukietės.

Raudonųjų serbentų želė be virimo

Ingredientai

  • 2 kg raudonųjų serbentų;
  • 8 kg cukraus.

Raudonuosius serbentus galima pakeisti baltaisiais, tada želė bus šviesiai geltona.

Virimas

  1. Uogas nuplaukite ir pašalinkite šakeles. Serbentus pertrinkite per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu. Tada uogų masę pertrinkite per sietelį.
  2. Į gautas sultis supilkite cukrų ir 10 min. kruopščiai maišykite. Palikite uogų masę dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišykite. Cukrus turėtų visiškai ištirpti, o mišinys pradėti tirštėti.
  3. Želė padalijama į stiklainius, uždaroma dangteliais ir laikoma šaldytuve. Po paros ji sukietės ir laikui bėgant taps tirštesnė.

Parašykite komentarą