Agrastų uogienė su apelsinais
Labai skanus, kvapnus džemas. Mano sūnus ją tiesiog dievina!
Ingredientai
- 1 kg agrastų
- 1 kg cukraus
- 1 apelsinas (daugiau, pagal skonį), aš paėmiau 1
Naudojau žalius agrastus, stora. Bet manau, kad iš raudonų ir prinokusių taip pat bus puiku.
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Nuplaukite agrastus, pašalinkite kotelius. Man patogu su mažu peiliuku. Apelsinus nuplaukite, perpjaukite į kelias dalis, išimkite sėklas. Uogas ir apelsinus kartu su žievele perbraukite per mėsmalę.
- Supilkite cukrų ir užvirinkite, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų. Palikite pastovėti ir kelias valandas atvėsti. Antrą kartą pavirkite 10-15 minučių ir supilstykite į stiklainius. Atvėsęs jis gaunasi tirštas, labai kvapnus, skanus ir malonus!!!