agrastu uogiene su apelsinais

Agrastų uogienė su apelsinais

Labai skanus, kvapnus džemas. Mano sūnus ją tiesiog dievina!

Ingredientai

  • 1 kg agrastų
  • 1 kg cukraus
  • 1 apelsinas (daugiau, pagal skonį), aš paėmiau 1

Naudojau žalius agrastus, stora. Bet manau, kad iš raudonų ir prinokusių taip pat bus puiku.

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Nuplaukite agrastus, pašalinkite kotelius. Man patogu su mažu peiliuku. Apelsinus nuplaukite, perpjaukite į kelias dalis, išimkite sėklas. Uogas ir apelsinus kartu su žievele perbraukite per mėsmalę.
  2. Supilkite cukrų ir užvirinkite, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų. Palikite pastovėti ir kelias valandas atvėsti. Antrą kartą pavirkite 10-15 minučių ir supilstykite į stiklainius. Atvėsęs jis gaunasi tirštas, labai kvapnus, skanus ir malonus!!!

Parašykite komentarą