sutarkuokite virtas bulves, įberkite mielių, saują miltų ir praskieskite šiltu vandeniu. išmaišykite košę ir palikite kelioms valandoms, kad susidarytų užkandis. žalias bulves nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite, nuspauskite sultis, įberkite kelias saujas miltų ir užkandį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje per naktį. Ryte nusunkite dubens dugne esantį skystį, suberkite druską ir likusius miltus, išmaišykite, paskleiskite 3-4 cm storio sluoksniu ant riebalais išteptos skardos (geriau dvi mažos skardos) ir kepkite orkaitėje arba viryklėje (seniau raguolius kepdavo ant džiovintų kopūstų lapų). Raguolius patiekite karštus su spirgučiais ar svogūnais arba su varškės ar kopūstų padažu.Raguolius taip pat galima valgyti vietoj duonos.
Ingredientai Raguolai lietuvių kalba (1 porcijai)
bulvės 1000 g
miežinės kruopos 2 valgomieji šaukštai.
arba kvietinių kruopų 2 valgomieji šaukštai.
arba grikiai 2 valgomieji šaukštai
mielės 15 g
70 g lašinių
svogūnai 100 g
druskos pagal skonį