Išvirkite bulves, nulupkite jas ir dar karštas suminkykite. Kai jie atvės, suberkite miltus ir druską, išminkykite ir padarykite apvalius pyragėlius. Iškočiokite 1 cm storio tešlą ir supjaustykite ją keturkampiais gabalėliais.
Taip paruoštus buljonus sudėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje arba kepsninėje, kol paruduos.
Iškeptą sultinį užpilkite kepta šonine ir svogūnais, tada troškinkite.
Buljoną patiekite su varškės arba kopūstų padažu. Pagaminkite varškės padažą: varškę išmaišykite, supilkite pieną, įberkite druskos, dalį grietinės ir išmaišykite; likusią grietinę supilkite ant varškės.
Produktai Bulbonai lietuvių kalba
bulvės 1 kg
miltai 75 g
svogūnai 80 g
šoninės (lašinių, šoninės šlaunelių) tiek, kiek reikia.
grietinė pagal skonį
Padažui:
varškė 500 g
1,5 puodelio pieno
grietinė 0,5 puodelio
druskos pagal skonį