Pyragas su kondensuotu pienu keptuvėje

Šį pyrago receptą naudoju jau daugelį metų. Buvo metas, kai neturėjome orkaitės ir keptuvėje kepamų pyragų receptai gelbėjo. Tai vienas iš gerųjų. Keptuvėje pagamintas kondensuoto pieno pyragas yra puikus ir labai skanus, tačiau jį reikia gerai išmirkyti. Galima naudoti bet kokią grietinėlę, aš gaminau su kremu, bet taip pat bandžiau su virintu sutirštintu pienu ir plakta grietinėle. Galite dėti riešutų ar kokosų, apskritai viskas priklauso nuo jūsų fantazijos ir skonio.

Sudedamosios dalys

Norėdami pagaminti kondensuoto pieno pyragą keptuvėje, mums reikės:

  • Kepimo plutai:
  • miltai – 600 g (+/-);
  • sutirštinto pieno – 1 stiklainis;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • sodos arba kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
  • Kremui:
  • pieno – 750 ml;
  • sviestas – 200 gr;
  • cukraus – 300 g;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • miltai – 5 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 12 gr;
  • riešutų – 0,5 puodelio (aš turiu žemės riešutų).

Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tešlą. Miltus pilkite dalimis ir žiūrėkite, kokia tešlos konsistencija, gali prireikti mažiau arba daugiau miltų. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
  2. Padalykite tešlą į 8 lygias dalis.
  3. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite kočėlu į maždaug 26-27 cm skersmens apskritimą.
  4. Kepkite pyragėlius sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Plutelės greitai iškepa.
  5. Kai pyragas bus paruoštas, atvėsinkite jį, apipjaukite kraštus. Pyragą apibarstykite kraštų atraižomis.
  6. Paruoškite kremą: į puodą supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Viską išmaišykite plaktuvu ir uždėkite ant ugnies.
  7. Nuolat maišydami užvirinkite grietinėlę. Virkite, kol sutirštės, apie 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies. Į karštą grietinėlę supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite arba plakite mikseriu nedideliu greičiu.
  8. Padėkite tortą ant plokščios lėkštės arba tortinės, aptepkite jį šiltu kremu ir uždenkite kitu tortu. Taip surinkite visą pyragą.
  9. Susmulkinkite pyrago likučius ir sumaišykite su smulkintais riešutais.
  10. Tortą iš visų pusių gerai aptepkite kremu, tada apibarstykite riešutų trupiniais.
  11. Padėkite pyragą į šaldytuvą per naktį. Ryte pasimėgaukite gabalėliu švelnaus ir skanaus kondensuoto pieno pyrago, pagaminto keptuvėje.
  12. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą