GOST sausainių ritinys

Siūlau išbandyti nuostabų biskvito ritinį, pagamintą pagal GOST. Šis vyniotinis yra tobulas tiek išvaizda, tiek skoniu, toks pat, kokį ragaudavome sovietmečiu – švelnus ir skanus, tiesiog „tirpstantis” burnoje. Ruladas nėra sudėtingas, tačiau visus produktus reikia tiksliai pasverti svarstyklėmis. Įdarui galite naudoti bet kokią uogienę. Galite papuošti vyniotinį pagal savo skonį.

Sudedamosios dalys

Biskvitinių pyragų suktinukams pagal valstybinį standartą pagaminti reikia:

  • papildomų baltųjų miltų – 90 g;
  • vištų kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 90 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • bet kokios uogienės (sluoksniui) – 5-6 šaukštai;
  • juodojo šokolado (papuošimui) – 30 g;
  • Aviečių ar kitų uogų papuošimui.
  • Kremui:
  • 82% sviestas (aukščiausios kokybės) – 100 gr;
  • kondensuotas pienas – 0,5 stiklainio.

Metodas

  1. Dubenyje įmuškite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Kiaušinius plakite mikseriu iki purumo, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite bent 5-7 minutes. Mišinys turi būti lengvas, purus ir standus.
  3. Į kiaušinių masę dalimis suberkite miltus ir, naudodami plastikinį arba medinį šaukštą, švelniai minkykite nuo apačios į viršų.
  4. Tešla bus panaši į neriebią grietinę ar grietinėlę. Tada kepimo skardą išklokite pergamentu. Pergamentas turi būti kokybiškas, nes prastas pergamentinis popierius prilips prie biskvito ir negalėsite jo atplėšti. Supilkite tešlą ir paskirstykite ją po visą kepimo skardą.
  5. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių (ne ilgiau). Orkaitės yra skirtingos, tačiau jei sausainio viršus sausas – jis jau paruoštas. Jei pyragas bus perkeptas, jis taps trapus.
  6. Karštą biskvitą iš karto suvyniokite į popierių ir palikite visiškai atvėsti.
  7. Tada atsargiai išvyniokite pyragą ir nuimkite pergamentą. Pyragą patepkite bet kokia uogiene.
  8. Kremui suminkštintą sviestą (natūralų, ne mažiau kaip 82 proc. riebumo) plakite mikseriu, kol taps purus. Plakant dalimis įpilkite kondensuotą pieną (tik geros kokybės kondensuotą pieną). Plakite, kol kremas taps vientisas ir purus.
  9. Šaukštu užtepkite kremo ant biskvito ant uogienės sluoksnio. Pasilikite šiek tiek grietinėlės papuošimui.
  10. Vėl suvyniokite sausainį į sandarų ritinį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  11. Tada papuoškite ritinį likusiu kremu, naudodami vamzdelio maišelį ir ištirpintą bei šiek tiek atvėsusį šokoladą (juostelėmis), uogomis. Apipjaukite kepinio kraštus ir įdėkite kepinį į šaldytuvą dar bent 1 valandai. Dabar galite patiekti šį nepaprastai skanų ir švelnų biskvitą, atitinkantį GOST reikalavimus.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą