Purus omletas su grietine ir manų kruopomis

Populiariausi ir greičiausi pusryčiai tikriausiai yra kiaušinių patiekalai. Iš gausybės receptų kiekvienas gali išsirinkti mėgstamiausią. Pavyzdžiui, purus omletas su grietine ir manų kruopomis. Receptas nereikalauja daug laiko, o pusryčiai yra skanūs ir sotesni nei įprastas omletas.

Produktai Purus omletas su grietine ir manų kruopomis

Ingredientai (1 porcijai)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Grietinė – 70 gr.
manų kruopos – 20 gr
augalinis aliejus – 10 ml
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Cukrus – 1 žiupsnelis
Šviežios prieskoninės žolelės (patiekti) – 5 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPurvinta kiaušinienė su grietine ir manų kruopomis
Recepto nuotrauka: Turtingas omletas su grietine ir manų kruopomis – 1 žingsnis
Paruoškite visus ingredientus.
Žalumynus rinkitės pagal savo skonį, aš naudojau petražoles.
Grietinė tinka bet kokio riebumo, aš turiu 20 %.
Galite naudoti lydytą grietinę, ji bus skanesnė. (Vietoj grietinės galima naudoti majonezą).

 

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 2 žingsnis
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su grietine ir manų kruopomis – 3 žingsnis
Į kiaušinius įmaišykite grietinę. Svarbiausia – nepadauginti grietinės, nes priešingu atveju omletas gali suirti.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 4 žingsnis
Kiaušinius plakite plaktuvu, kol jie taps vientisi ir susidarys maži burbuliukai.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 5 žingsnis
Įmaišykite druską, maltus juoduosius pipirus ir cukrų. Išmaišykite, kad susijungtų.

Jei turite laiko, galite atsargiai atskirti trynius nuo baltymų, išplakti baltymus ir sudėti juos į trynių mišinį su grietine. Taip omletas bus purus.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 6 žingsnis
Įmaišykite manų kruopas.

Recepto nuotrauka: Plikytas omletas su grietine ir manų kruopomis – 7 žingsnis.
Išmaišykite ir palikite 5-7 minutes kambario temperatūroje, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 8 žingsnis
18 cm skersmens keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite. Įmaišykite omleto mišinį ir supilkite į keptuvę. Omleto mišinio aukštis turi būti 1-1,5 cm, ne daugiau. Sumažinkite kaitrą iki žemiausios, uždenkite keptuvę ir kepkite omletą 7-8 minutes.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 9 žingsnis
Kai viršutinis sluoksnis sustings, laikas apversti. Uždenkite omletą plokščia lėkšte, kurios skersmuo šiek tiek didesnis už keptuvės skersmenį. Apverskite keptuvę taip, kad omletas atsidurtų lėkštėje.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 10 žingsnis
Perkelkite omletą iš lėkštės į keptuvę ir kepkite dar 4-5 minutes ant mažiausios ugnies.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – žingsnis Nr. 11
Dėkite omletą į lėkštę, pabarstykite smulkintais žalumynais ir iš karto patiekite.
Ant omleto viršaus užtepkite grietinės ir, jei norite, šviežių arba marinuotų daržovių.

Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 12 žingsnis
Gero apetito!

Parašykite komentarą