Populiariausi ir greičiausi pusryčiai tikriausiai yra kiaušinių patiekalai. Iš gausybės receptų kiekvienas gali išsirinkti mėgstamiausią. Pavyzdžiui, purus omletas su grietine ir manų kruopomis. Receptas nereikalauja daug laiko, o pusryčiai yra skanūs ir sotesni nei įprastas omletas.
Produktai Purus omletas su grietine ir manų kruopomis
Ingredientai (1 porcijai)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Grietinė – 70 gr.
manų kruopos – 20 gr
augalinis aliejus – 10 ml
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Cukrus – 1 žiupsnelis
Šviežios prieskoninės žolelės (patiekti) – 5 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPurvinta kiaušinienė su grietine ir manų kruopomis
Recepto nuotrauka: Turtingas omletas su grietine ir manų kruopomis – 1 žingsnis
Paruoškite visus ingredientus.
Žalumynus rinkitės pagal savo skonį, aš naudojau petražoles.
Grietinė tinka bet kokio riebumo, aš turiu 20 %.
Galite naudoti lydytą grietinę, ji bus skanesnė. (Vietoj grietinės galima naudoti majonezą).
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 2 žingsnis
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su grietine ir manų kruopomis – 3 žingsnis
Į kiaušinius įmaišykite grietinę. Svarbiausia – nepadauginti grietinės, nes priešingu atveju omletas gali suirti.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 4 žingsnis
Kiaušinius plakite plaktuvu, kol jie taps vientisi ir susidarys maži burbuliukai.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 5 žingsnis
Įmaišykite druską, maltus juoduosius pipirus ir cukrų. Išmaišykite, kad susijungtų.
Jei turite laiko, galite atsargiai atskirti trynius nuo baltymų, išplakti baltymus ir sudėti juos į trynių mišinį su grietine. Taip omletas bus purus.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 6 žingsnis
Įmaišykite manų kruopas.
Recepto nuotrauka: Plikytas omletas su grietine ir manų kruopomis – 7 žingsnis.
Išmaišykite ir palikite 5-7 minutes kambario temperatūroje, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 8 žingsnis
18 cm skersmens keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite. Įmaišykite omleto mišinį ir supilkite į keptuvę. Omleto mišinio aukštis turi būti 1-1,5 cm, ne daugiau. Sumažinkite kaitrą iki žemiausios, uždenkite keptuvę ir kepkite omletą 7-8 minutes.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 9 žingsnis
Kai viršutinis sluoksnis sustings, laikas apversti. Uždenkite omletą plokščia lėkšte, kurios skersmuo šiek tiek didesnis už keptuvės skersmenį. Apverskite keptuvę taip, kad omletas atsidurtų lėkštėje.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 10 žingsnis
Perkelkite omletą iš lėkštės į keptuvę ir kepkite dar 4-5 minutes ant mažiausios ugnies.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – žingsnis Nr. 11
Dėkite omletą į lėkštę, pabarstykite smulkintais žalumynais ir iš karto patiekite.
Ant omleto viršaus užtepkite grietinės ir, jei norite, šviežių arba marinuotų daržovių.
Recepto nuotrauka: Purus omletas su grietine ir manų kruopomis – 12 žingsnis
Gero apetito!