
Nusprendžiau pasidalyti naminio Prahos pyrago receptu. Iš karto noriu įspėti, kad tai nėra klasikinis receptas, o supaprastinta ir lengva versija. Nepaisant to, pyragas nuostabus, labai šokoladinis ir beprotiškai skanus, labai panašus į „Gostov”. Pyragaičių nereikia mirkyti, jie yra drėgni. Kremą pagaminti labai paprasta ir jis labai skanus. Pats pyragas yra švelnus ir „tirpstantis” burnoje, turi sodrų šokolado skonį. Privalote tai išbandyti!
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti „Prahos” pyragą namuose, jums reikės:
- Kepimo plutai:
- vištienos kiaušinis – 2 vnt;
- kondensuotas pienas – 300 g;
- papildomų miltų – 130 gr;
- kepimo miltelių – 2 šaukšteliai;
- kakavos miltelių – 30 gr.
- Kremui:
- pieno – 300 ml;
- miltai – 30 gr;
- vištienos kiaušinis – 2 vnt;
- cukraus – 180 gr;
- sviestas – 150 gr;
- kakavos miltelių – 30 gr.
- Taip pat:
- juodojo šokolado – 40 g (papuošimui).
Maisto gaminimo procedūra
- Į kondensuotą pieną įmuškite žalius kiaušinius.
- Kiaušinius su kondensuotu pienu sumaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
- Miltus sumaišykite su kakavos milteliais ir kepimo milteliais.
- Miltų mišinį persijokite į kiaušinių ir kondensuoto pieno mišinį.
- Mišinį gerai išmaišykite, kol jis taps panašus į tirštą grietinę.
- Padalykite tešlą į 2 dalis. 18 cm pločio spyruoklinės formos skardos dugną išklokite pergamentu ir paskleiskite vieną tešlos dalį, tada išlyginkite.
- Pyragą kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Patikrinkite, ar pyragas jau iškepęs, dantų krapštuku. Tada iš likusios tešlos tokiu pat būdu iškepkite antrą pyragą. Jei turite dvi vienodas skardas, galite kepti dvi iš karto. Išimkite paruoštus kepinius iš skardų ir atvėsinkite ant grotelių.
- Kremui išplakite 2 kiaušinius ir suberkite miltus.
- Į kiaušinius ir miltus įpilkite 1/3 drungno pieno ir išplakite iki vientisos masės.
- Į masę supilkite likusį pieną, išmaišykite ir pastatykite plakiklį ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite ir sutirštinkite mišinį. Mišinys turi būti tirštas, kreminės konsistencijos, panašus į putas.
- Mišinį uždenkite maistine plėvele (kaip parodyta paveikslėlyje) ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Įmaišykite cukrų ir kakavos miltelius.
- Ištirpintą sviestą išsukite mikseriu ir pamažu plakant suberkite cukrų ir kakavos miltelius.
- Tada toliau plakant įpilkite po šaukštą atvėsusio kremo mišinio.
- Gausis purus, labai skanus kremas, kurį reikėtų palikti šaldytuve maždaug 20 minučių.
- Ant pyragaičių bus „dangtelis”, todėl jį reikės nupjauti.
- Kiekvieną pyragą perpjaukite į 2 dalis.
- Išpjautą pusę sutrinkite, sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki trupinių.
- Tada gausiai aptepkite visus 4 pyragus kremu.
- Viršų ir šonus aptepkite kremu ir išlyginkite tortą.
- Dėkite Prahos pyragą į šaldytuvą 1 valandai, tada pabarstykite kraštus trupiniais ir ant viršaus užberkite truputį pyrago (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
- Ištirpinkite juodąjį šokoladą vandens vonelėje, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir įdėkite į vienkartinį konditerinį maišelį, nupjaukite galiuką ir aptepkite pyrago viršų tinkleliais. Likusį šokoladą galite papuošti įvairiais papuošimais ant pergamento, padėti į šaldytuvą, kol sustings, ir tada juo papuošti tortą. Patį pyragą 3-4 valandoms, geriausia per naktį, įdėkite į šaldytuvą. Namuose pagamintas Prahos pyragas gaunasi itin šokoladinis ir nepaprastai skanus.
- Prieš patiekdami pyragą supjaustykite gabalėliais. Tai – pyrago gabalėlis.
- Gero apetito!