Šiandien turiu labai įdomų arbatos pyrago, pagaminto iš virtos arbatos ir uogienės, receptą. Šis liesas pyragas yra gana ekonomiškas, nes jame nėra kiaušinių ir pieno produktų. Šiam pyragui tinka bet kokia uogienė. Beje, naudodami skirtingas uogienes, kiekvieną kartą gausite naują kepinio skonį. Toks skanus pyragas patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems, išbandykite jį!
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti arbatos pyragą su virta arbata ir uogiene, turėsite
- vandens – 250 ml;
- juodosios arbatos – 2 šaukšteliai (arba 2 arbatos maišeliai);
- bet kokios uogienės (turiu agrastų uogienės) – 3 šaukštai;
- cukraus – 150 gramų;
- augalinis aliejus be kvapiųjų medžiagų – 3 šaukštai;
- miltų – 360 g (maždaug 2,5 puodelio);
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
- cukraus pudros pabarstymams.
Virimo procedūra
- Užplikykite 2 arbatinius šaukštelius juodosios arbatos (arba įdėkite 2 arbatos maišelius į puodelį), užpilkite 250 ml verdančio vandens, leiskite arbatai pritraukti, tada nukoškite. Dubenyje sumaišykite cukrų, uogienę ir karštą filtruotą arbatą, gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
- Į šį mišinį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Tada suberkite miltus, persijotus kartu su kepimo milteliais.
- Šaukštu kruopščiai išmaišykite tešlą (iki vientisos masės).
- Tešla gavėnios arbatinukui bus nelipni, lengvai tekės nuo šaukšto, o konsistencija primins vidutinio tirštumo naminę grietinę. Jei pageidaujate, šiuo etapu galima įdėti graikinių riešutų arba sultenių.
- Kepimo formą (mano skardos skersmuo 26 cm) ištepkite aliejumi (arba pergamentu).
- Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių 170-180 laipsnių temperatūroje. Patikrinkite, ar pyragas paruoštas mediniu iešmeliu (jei smeigsite į paruoštą pyragą, iešmelis liks sausas). Taip pat galite patikrinti, ar pyragas yra paruoštas, paspaudę jį delnu – paruoštas pyragas turi būti elastingas.
- Išimkite paruoštą gavėnios pyragą iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Jei norite, pyragą galite perpjauti į 2 sluoksnius, tarp jų užtepti uogienės ir patiekti pabarstę cukraus pudra. Nors šiame arbatos pyrage, pagamintame iš virtos arbatos ir uogienės, nėra kiaušinių ar pieno produktų, jis labai skanus. Šis gavėnios pyragas tikrai patiks daugeliui, išbandykite jį!
- Skanaus ir malonaus laiko!