Pomidorų ir svogūnų padažas žiemai
Ingredientai
- Pomidorai – 2 kg
- Svogūnai – 600 g
- Druska – 1,5 valg.
- Gvazdikai – 5 vnt.
- Maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
- Cukraus – 1 valgomasis šaukštas
- 9 % acto – 3 valgomieji šaukštai
Žingsnis po žingsnio receptas
Naminis pomidorų padažas su svogūnais tinka spagečiams, keptoms bulvėms, barščiams virti ir daržovėms troškinti. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunami 2 litrai padažo.
Padažui paruošti reikia šių produktų:
- nuplautų pomidorų, supjaustytų griežinėliais.
- Permalti per mėsmalę.
- Virti ant vidutinės ugnies 10 minučių.
- Nuluptą svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Į pomidorų masę įmaišome svogūną, druską, gvazdikėlius ir maltus pipirus. Virkite 20 minučių.
- Suberkite cukrų ir actą, virkite dar 10 minučių.
- Padažą sudėkite į sterilizuotus sausus stiklainius ir užsukite išvirusiais dangteliais.
- Apverskite stiklainius dangteliais ir palikite po antklode, kad atvėstų.
- Mūsų pomidorų ir svogūnų padažas paruoštas žiemai. Skanios žiemos!