Pomidoru Svogunu Misraine Ziemai

Pomidorų ir svogūnų padažas žiemai

Ingredientai

  • Pomidorai – 2 kg
  • Svogūnai – 600 g
  • Druska – 1,5 valg.
  • Gvazdikai – 5 vnt.
  • Maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
  • Cukraus – 1 valgomasis šaukštas
  • 9 % acto – 3 valgomieji šaukštai

Žingsnis po žingsnio receptas

Naminis pomidorų padažas su svogūnais tinka spagečiams, keptoms bulvėms, barščiams virti ir daržovėms troškinti. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunami 2 litrai padažo.

Padažui paruošti reikia šių produktų:

  1. nuplautų pomidorų, supjaustytų griežinėliais.
  2. Permalti per mėsmalę.
  3. Virti ant vidutinės ugnies 10 minučių.
  4. Nuluptą svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Į pomidorų masę įmaišome svogūną, druską, gvazdikėlius ir maltus pipirus. Virkite 20 minučių.
  5. Suberkite cukrų ir actą, virkite dar 10 minučių.
  6. Padažą sudėkite į sterilizuotus sausus stiklainius ir užsukite išvirusiais dangteliais.
  7. Apverskite stiklainius dangteliais ir palikite po antklode, kad atvėstų.
  8. Mūsų pomidorų ir svogūnų padažas paruoštas žiemai. Skanios žiemos!

Parašykite komentarą