Raugintu Kopustu Salotos

Bulvių salotos su raugintais kopūstais

Labai skanios, sočios salotos! Salotos ruošiamos iš pačių prieinamiausių produktų, visi produktai yra mūsų pačių, jokių ančiuvių, jokių kaparėlių jums reikės)) Mano vyras pavadino salotas „nepakankamai vinaigrette”, skonis tikrai šiek tiek panašus, bet vis tiek turiu pastebėti, kad jis skiriasi. Skonis yra visiškai harmoningas, subalansuotas, nereikia pridėti burokėlių ir žirnelių)). Šias salotas galima patiekti su mėsa arba tiesiog valgyti kaip lengvą vakarienę. Svarbiausia salotose naudoti tinkamus raugintus kopūstus, jie turi būti natūralios rūgštynių fermentacijos, jokiu būdu ne parduotuvėje pirktas acto pakaitalas. Štai du raugintų kopūstų variantai iš Kamelentos : klasikinis sausas sūdymas – Rauginti kopūstai (sausas sūdymas) , tačiau paprastesnis paruošti, bet ne mažiau skanus variantas – Rauginti kopūstai.

Reikės:

  • 300 g virtų bulvių (~3 vnt.)
  • 200 g raugintų kopūstų
  • 70 g marinuotų agurkų
  • 50 g svogūnų
  • 0,5-1 šaukštelis garstyčių
  • augalinio aliejaus
  • druskos pipirų

Kaip pasigaminti bulvių salotas su raugintais kopūstais

  1. Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite vandenį, bulves atvėsinkite. Supjaustykite gabaliukais, bet ne labai mažais. Įdėkite lengvai nuspaustų raugintų kopūstų, supjaustytų agurkų ir svogūnų. Jei nemėgstate aštrių svogūnų salotose, tuomet iš anksto nuplikykite susmulkintų svogūnų pusžiedžius verdančiu vandeniu, aš visada taip darau, bet tai skonio reikalas.

 

  1. Pagal skonį įpilkite augalinio aliejaus ir garstyčių. Galite naudoti bet kokį augalinį aliejų pagal savo skonį, jei mėgstate nerafinuotą augalinį aliejų, žinoma, jo įpilkite, arba naudokite rafinuotą augalinį aliejų. Aš naudojau rafinuotą alyvuogių aliejų. Nepagailėkite aliejaus, tada bus skaniau. Šiek tiek pasūdykite ir gausiai pagardinkite šviežiai maltais pipirais! Sumaišykite. Salotos paruoštos, galite jas valgyti iš karto, galite palikti, kad pritrauktų.

 

  1. Bulvių salotos su raugintais kopūstais gaunasi labai harmoningos – skanios, sočios, kvapnios!

Parašykite komentarą