Pomidorų ir morkų sultys namuose žiemai
Pomidorų ir morkų sultys – tai vitaminų ir kitų organizmui naudingų medžiagų saugykla. Tokios sultys būna sodraus ir įdomaus skonio, o svarbiausia – skanios, natūralios ir sveikos. Pomidorų ir morkų sulčių mėgėjai tikrai įvertins šį daržovių mišinį! Sulčių gamybos etapai paprasti, perskaitykite recepte aprašytus veiksmus ir įgyvendinkite!
Ingredientai
- Virtuvė – Rytų Europos
- gaminimo laikas – 60 min.
- Porcijos – 1
- Kalorijos – 24 kcal
- Voveraičių – 0,9 gr.
- Riebalai – 0,0 gr.
- Angliavandeniai – 5,3 gr.
- Vandens – 90,1 gr.
- Maisto skaidulos – 1,4 gr.
Virimo procesas
- Pomidorus nuplaukite, supjaustykite stambiais gabalais.
- Morkas nulupkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, supjaustykite keliais gabalėliais.
- Tada reikia praleisti pagrindinius ingredientus – pomidorus ir morkas – per sulčiaspaudę.
- Pomidorų ir morkų sultis supilti į virimo indą, pastatyti ant ugnies. Nuo užvirimo momento sultis virkite 15 minučių. Likus 5 minutėms iki sulčių paruošimo, pagardinkite jas reikiamu kiekiu druskos. Puikus orientyras, kad sultis galima nustoti virti, yra putų išnykimas nuo jų paviršiaus.
- Paruoštas sultis supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, iš karto uždarykite išvirusiais dangteliais.
- Pomidorų ir morkų sultys žiemai paruoštos!