Pekino Kopusto Salotos

Kiniškų kopūstų salotos

Kiniškų kopūstų salotos – geriausias būdas derinti daržoves kasdieniam vartojimui, o ne tik dietai. Sveikų Pekino salotų receptas.

Kiniškų kopūstų salotų sudedamosios dalys

  • Kopūstai – 1 vnt.
  • Vištienos filė – 1 vnt.
  • Raudonasis svogūnas (nebūtinai) – 1 vnt.
  • Petražolės – 1-2 šakelės
  • Kukurūzai (minusai)- 1 stiklainis
  • Alyvuogių aliejus arba majonezas – pagal skonį
  • Citrinų sultys arba balzaminis actas- skonis
  • Krekeriai – skonis
  • Druska, raudonėlis, malti juodieji pipirai – skonis

Kiniškų kopūstų salotų receptas žingsnis po žingsnio

  1. Pekino kopūstai iš esmės yra žaliosios gūžinės salotos. Valgomos žalios lapų dalys.
  2. Daugelis valgo ir baltas lapų žiedeles, tačiau aš jų nemėgstu. Tačiau jie skanūs salotose.
  3. Ruošiant patiekalus iš salotų lapų, taip pat ir iš kininių kopūstų, paprastai lapai suplėšomi į gabalėlius tiesiog rankomis. Taip neišsiskiria jokios sultys. Pekino kopūstai yra gana sausi, todėl galite nesibaiminti – drąsiai pjaustykite kopūstus peiliu plonais šiaudeliais.
  4. Lengvai išmuškite atšildytą vištienos filė, šiek tiek papipirinkite ir pasūdykite. Kepkite vištienos krūtinėlę ant grotelių arba grilio keptuvėje, kol visiškai iškeps. Daugelis žmonių mėgsta derinti su svogūnais. Jei nuspręsite dėti saldžiųjų svogūnų, jie turi būti nulupti ir supjaustyti labai plonomis juostelėmis. Smulkiai supjaustykite petražoles (tik lapelius).
  5. Didelėje salotinėje sumaišykite smulkintus kininius kopūstus, konservuotus kukurūzų grūdus, smulkintas petražoles ir baltos duonos riekeles. Skrebučius nesunku pasigaminti iš paprastos duonos kepalo. Paskelbiau receptą, kaip pasigaminti skrebučius . Tai neužtrunka ilgai ir nereikalauja jokių pastangų. Pasūdykite patiekalą pagal skonį ir įberkite 1-2 žiupsnelius džiovintų raudonėlių. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus.
  6. Atvėsusią vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis (kaip ingredientus gardžių salotų su krabų lazdelėmis receptui ) ir pridėkite filė.
  7. Salotas galima pagardinti alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažu. Arba vietoj sulčių į aliejų galite įlašinti kelis lašus balzaminio acto ir išmaišyti.
  8. Užpilkite lėkštę ir išmaišykite.
  9. Arba, jei priimtina, Pekino salotas galite pagardinti geru naminiu majonezu.
  10. Įdėję stiklinę pomidorų sulčių ir riekelę duonos, galėsite puikiai valgyti. Pekino kopūstų salotos yra vitaminų ir geros nuotaikos saugykla.

Parašykite komentarą