Salotos Su Salierais

10 gaivių salotų su salierais

Pikantiškos ir sultingos salotos su vištiena, agurkais, krabų lazdelėmis, obuoliais, ananasais ir kt.

Majonezą salotoms galima gaminti savarankiškai , pakeisti grietine, natūraliu jogurtu ar kitais padažais.

1. Salotos su salierais, vištiena, vynuogėmis ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • 300 g vištienos filė;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1-2 šaukštai sviesto arba augalinio aliejaus;
  • 2-3 salierų stiebai;
  • 100-150 g vynuogių;
  • sauja graikinių riešutų;
  • kelios petražolių šakelės;
  • 1-2 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Įtrinkite vištieną druska ir pipirais. Kepkite ją keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos. Tada dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę, kepkite dar 8-10 minučių, kol iškeps ir atvės.

Vištieną supjaustykite mažais kubeliais, o salierą – plonais griežinėliais. Vynuoges perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas, jei jų yra. Smulkiai sukapokite riešutus ir petražoles.

2. Salotos su salierais, avinžirniais, apelsinais ir alyvuogėmis

Ingredientai

  • 3 apelsinai;
  • 2-3 salierų stiebai;
  • sauja alyvuogių;
  • ½-1 raudonasis svogūnas;
  • 200-250 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • kelios šakelės petražolių;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Apelsinų žievelę sutarkuokite smulkia tarka taip, kad liktų 2 šaukštai. Nulupkite apelsinų žievelę, baltas gyslas ir plėveles.

Salierą supjaustykite plonais griežinėliais, o alyvuoges ir svogūnus – mažais gabalėliais. Avinžirnius galima perpjauti per pusę arba palikti sveikus.

Į paruoštus ingredientus sudėkite apelsinų skilteles ir žievelę, smulkintas petražoles, aliejų, druską, pipirus ir sumaišykite.

3. Salotos su salierais, burokėliais ir Adyghe sūriu

Ingredientai

  • 2 vidutinio dydžio burokėliai;
  • 150 g Adyghe sūrio;
  • 1-2 salierų stiebai;
  • keli salotų lapai;
  • 1½-2 arbatiniai šaukšteliai žemės riešutų sviesto;
  • 2-3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite. Jį ir sūrį susmulkinkite vidutinio dydžio kubeliais, o salierą – plonais gabalėliais.

Į ingredientus sudėkite stambiai supjaustytus arba suplėšytus salotų lapus.

Salotas pagardinkite žemės riešutų sviesto, aliejaus ir druskos mišiniu.

4. Salotos su salierais, vištiena, avokadais, pomidorais ir agurkais

Ingredientai

  • 450 g vištienos kojų, šlaunelių arba krūtinėlės su oda ir kaulais;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 didelis agurkas;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • 3 salierų stiebai;
  • 200-250 g vyšninių pomidorų;
  • 1 avokadas;
  • ½ ryšulėlio petražolių arba kalendros;
  • 2 dideli laimai arba citrinos;
  • 1-2 skiltelės česnako.

Gaminimas

Įtrinkite vištieną šaukštu aliejaus, druska ir pipirais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 190 °C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol iškeps.

Išimkite vištieną iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite atvėsti.

Nuo vištienos nuimkite odą ir supjaustykite mėsą dideliais gabalais. Agurką supjaustykite pusžiedžiais, svogūną – pusžiedžiais, o salierą, pomidorus ir avokadą – vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite žalumynus.

Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, laimo arba citrinos sultis, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Gautu mišiniu pagardinkite salotas.

5. Salotos su salierais, krabų lazdelėmis, obuoliu ir kiaušiniais

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g krabų lazdelių;
  • 1 vidutinio dydžio obuolio;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Kiaušinius kietai išvirkite (tai užtruks apie 10 minučių), atvėsinkite ir nulupkite.

Kiaušinius, krabų lazdeles ir nuluptą obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais, o salierą – plonais griežinėliais.

Sudėkite majonezą, druską, pipirus ir išmaišykite.

6. Salotos su salierais, vištiena, obuoliu, kiaušiniais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 keptos vištienos krūtinėlės;
  • 3-4 salierų stiebai;
  • 2 nedideli obuoliai;
  • 3-4 šaukštai majonezo;
  • druskos – pagal skonį;
  • sauja graikinių riešutų.

Gaminimas

Kiaušinius kietai virkite 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Nuo vištienos krūtinėlės nuimkite odą.

Salierą supjaustykite mažais gabalėliais, o krūtinėlę ir obuolius – kubeliais. Sudėkite kiaušinius, majonezą, druską ir išmaišykite.

Salotas pabarstykite smulkintais riešutais.

7. Salotos su saliero šaknimi, moliūgais ir morkomis

Ingredientai

  • 300 g moliūgo ;
  • 100 g saliero šaknies;
  • 1 vidutinio dydžio morka;
  • kelios šakelės petražolių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 1-3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimas

Nuluptą moliūgą, saliero šaknį ir morką sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite smulkintas petražoles, druską, aliejų ir išmaišykite salotas.

8. Salotos su salierais, ananasais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • 4-6 salierų stiebai;
  • sauja graikinių riešutų;
  • 300-350 g konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 1-2 šaukštai majonezo;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • keli salotų lapai.

Gaminimas

Salierą supjaustykite stambiais gabalėliais, o riešutus stambiai sukapokite. Sudėkite ananasus , majonezą, citrinos sultis, druską ir išmaišykite. Patiekite salotas ant salotų lapų.

9. Salotos su salierais, ridikėliais ir agurkais

Ingredientai

  • 300 g ridikėlių;
  • 2 vidutinio dydžio agurkai;
  • 2 salierų stiebai;
  • kelios šakelės krapų;
  • kelios žaliųjų svogūnų plunksnos;
  • 4-5 šaukštai grietinės;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Ridikėlius supjaustykite plonais pusžiedžiais, agurkus – stambiais gabalėliais, salierus – vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite smulkintus žalumynus, grietinę, druską ir išmaišykite.

10. Salotos su salierais, datulėmis, migdolais ir parmezanu

Ingredientai

  • 7-8 salierų stiebų su lapais;
  • sauja migdolų;
  • 4-5 karališkų datulių;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • maltų raudonųjų pipirų – pagal skonį;
  • 60 g parmezano;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimas

Salierų stiebus supjaustykite kampu ilgais plonais gabalėliais. Prie jų pridėkite sveikų arba susmulkintų lapų.

Migdolus kepkite karštoje keptuvėje 5-7 minutes. Tada supjaustykite juos ir datules mažais gabalėliais.

Į paruoštus ingredientus įpilkite citrinos sulčių, druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų ir išmaišykite.

Naudodami daržovių skustuvą, padarykite nedidelius plonus sūrio griežinėlius. Kartu su aliejumi sudėkite juos į salotas ir dar kartą išmaišykite.

Parašykite komentarą