Pjaustyti Pomidorai Žiemai

Kaip užšaldyti pomidorus žiemai

Šaldymas yra puikus būdas išlaikyti daržoves šviežias ir sveikas žiemą, minimaliai prarandant vitaminus.  Šaldymui tinka beveik visos daržovės. Šiandien užšaldžiau savo daržo pomidorus. Šviežius pomidorus galima užšaldyti keliais būdais – su odele ir be jos, supjaustytus apskritimais ar griežinėliais ir t. t. Aš pasirinkau užšaldyti nuluptus pomidorus griežinėliais. Todėl jie labai naudingi pirmajam ir antrajam kursams.  Šaldymui tinka prinokę, tvirti ir sultingi pomidorai, kurie nėra pažeisti.

Sudedamosios dalys

  • Norint užšaldyti pomidorus žiemai, reikia
  • Švieži pomidorai – bet koks kiekis;
  • Specialiuose šaldymo indeliuose arba maišeliuose – tiek pomidorų, kiek reikia.

Pjaustyti Pomidorai Žiemai Maisto gaminimo procesas

  1. Kruopščiai nuplaukite pomidorus.
  2. Sudėkite pomidorus į dubenį. Pomidorus perpjaukite skersai iš priešingos kotelio pusės. Pomidorus 2 minutes užplikykite verdančiu vandeniu.
  3. Tada nusunkite verdantį vandenį ir iš karto nuplaukite pomidorus šaltu vandeniu. Nulupkite pomidorus.
  4. Supjaustykite pomidorus gabaliukais ir sudėkite juos į šaldymui tinkamus indus (žr. ženklinimą ant pakuotės) arba specialius maišelius. Pripildykite talpyklas beveik iki viršaus, kad viduje būtų kuo mažiau oro. Jei šaldote maišelyje, patogu išleisti beveik visą orą. Įdėkite indelius ar maišelius su pomidorų gabalėliais į šaldiklį ir įdėkite į greito užšaldymo kamerą. Tokiu būdu užšaldyti pomidorai žiemą puikiai papildo daugelį patiekalų.
  5. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

15 patarimų, kurių reikia gaminant maistą iš konservuotų pomidorų

Namuose visuomet yra tam tikras sandėliukas, kuriame yra negendančių pagrindinių produktų, pavyzdžiui, makaronų, ryžių, konservuotų jūros gėrybių ir kt. Konservuoti pomidorai išsiskiria iš kitų dėl daugiau priežasčių, nei galime suskaičiuoti.

Kokia mėsa iš tikrųjų yra jautienos konservuose?

Naudojant konservuotus sveikus pomidorus, picos ir makaronų padažai paruošiami vos per kelias minutes. Kai kepsite sumuštinį su sūriu, su malonumu pasigaminsite pomidorų sriubą, ir taip, jos skonis visada bus geresnis nei iš anksto paruoštos versijos. Be to, priklausomai nuo to, ką gaminate, vietoj šviežių pomidorų galima naudoti konservuotus; dažnai tai yra geresnis skonis ir tekstūra.

Prieš pradėdami leistis į tą pasakišką mitų apie konservuotus maisto produktus kelią, norime pasakyti, kad dauguma jų jau paneigti. Konservavimo metodai, tokie kaip konservavimas, padeda išlaikyti, o pomidorų atveju – skatina tolesnį tam tikrų maistinių medžiagų išsiskyrimą (pagal Healthline). Taigi nesvarstykite, ar apsirūpinti konservų skardinėmis; pirmyn ir griebkite savo mėgstamiausius produktus.

Ruošiant maistą iš konservuotų pomidorų galima išmokti daug svarbių patarimų – nuo supratimo, kaip naudoti skirtingas pomidorų rūšis, iki mokymosi, kaip juos pagardinti ir subalansuoti rūgštingumą.

Žinokite, kuo skiriasi kiekviena konservuotų pomidorų rūšis

Justin Sullivan/Getty Images

Peržvelgti konservuotų pomidorų perėją gali gąsdinti, jei tai nėra dažna vieta, kurioje stovite. Kaip žinoti, kurios rūšies konservuoti pomidorai geriausiai tinka jūsų norimam receptui, nesvarbu, kad jie yra trinti, smulkinti ir troškinti, nekalbant jau apie tokius keistuolius, kaip kepti ant ugnies, ir rūšis su papildomais ingredientais, pavyzdžiui, žaliaisiais aitriosiomis paprikomis ir česnakais?

Nulupti pomidorai yra mažiausiai perdirbti ir pasižymi aukščiausia kokybe, ypač jei perkate „San Marzano” veislės pomidorus. Jei nenorite pjaustyti ar trinti, namuose visada turėkite kelias dideles skardines. Kitu atveju kubeliais ir smulkiais kubeliais supjaustyti pomidorai yra patogūs – įmeskite juos į čili, sriubą ar troškinį nieko nepjaustydami.

Ant ugnies kepti pomidorai turi nuostabų dūmo ir anglių skonį, o pomidorai su žaliaisiais aitriosiomis paprikomis yra kaip tik tai, ko reikia pietvakarių stiliaus patiekalams, kuriems reikia papildomo skonio. Pomidorų pasta – tai tiršta, virta pomidorų pasta, kuri padeda patiekalams suteikti didžiulį pomidorų skonį nenaudojant daug pomidorų. Susmulkinta, trinta ir pomidorų padažas naudojami skirtingiems tikslams ir būna skirtingos tekstūros bei konsistencijos, todėl visada pravers turėti keletą skardinių.

Visada turėkite po ranka konservuotos pastos ir pastos mėgintuvėlyje

Halil ibrahim mescioglu/Shutterstock

Pomidorų pasta gaminama verdant pomidorus, kol partija tampa tirštos, į pastą panašios konsistencijos. Iš visų konservuotų pomidorų rūšių būtent jos visada norisi turėti po ranka, nes truputį užtenka. Pomidorų pasta puikiai tinka sustiprinti pomidorų skonį. Truputis pastos sustiprins mėsos kepsnių, čili ir net blankesnių makaronų padažų, kuriems reikia kažko ypatingo, skonį. Taip pat patiks įmaišyti truputį pastos į sočius troškinius ir sriubas.

Su pomidorų pasta yra viena problema – dauguma skardinių yra mažos, 6 uncijų talpos, o tai vis tiek yra per daug daugeliui receptų, nepaisant mažo dydžio. Štai kodėl mes tvirtai tikime, kad reikia turėti tiek konservuotų, tiek mėgintuvėlyje esančių pomidorų pastos versijų. Laikykite šaldytuve išspaudžiamą tūbelės versiją, kad į receptus galėtumėte dėti nedidelius kiekius ir nešvaistyti likučių. Skardines laikykite didesniems receptams, kuriems reikia daugiau nei kelių šaukštų vienu metu.

Jei kada nors turėsite konservuotos pomidorų pastos likučių, turėsite išbandyti genialų Marthos Stewart pomidorų pastos gudrybę – užšaldyti ją būsimiems mėnesiams.

 

 

 

Parašykite komentarą