Kiauliena rankovėje
Esu tikra, kad tos namų šeimininkės, kurios bent kartą gamino maistą rankovėje, įvertins šį gaminimo būdą. Tai ypač vertinga tais momentais, kai trūksta laiko. Dėl rankovės laiko trūkumas neturi įtakos patiekiamo maisto skoniui ir kokybei. Todėl tie, kurie dar nebandė gaminti maisto tokioje stebuklo rankovėje, būtinai turėtų tai padaryti. Šiandien siūlau pasigaminti gardžią ir labai skanią kiaulienos rankovę. Naudojau „Toppits” pagamintą rankovę.
Sudedamosios dalys
Taigi, norint kepti kiaulieną rankovėje, reikia:
- kiauliena – 1 kg;
- prieskoniai – bet kokie jums patinkantys prieskoniai;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- įvorė – 1 vnt.
Keptas Kumpis Rankovėje gaminimo procesas
- Paruoškite kiaulienos gabalą. Nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Visą mėsos gabalą pabarstykite mėgstamais prieskoniais, nepamiršdami druskos.
- Iškirpkite reikiamo dydžio rankovę ir įdėkite į ją kiaulieną. Iš abiejų pusių tvirtai suriškite įvorę pateiktais spaustukais.
- Įdėkite rankovę su kiauliena ant skardos ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Vandens į rankovę pilti nereikia.
- Po kurio laiko rankovė orkaitėje išsipūs, tačiau ji yra labai tvirta ir kokybiška, todėl galite būti ramūs, niekas nesuplyš.
- Po 40 minučių išimkite kiaulienos rankovę iš orkaitės. Viršuje išpjaukite skylę ir pro ją ištraukite kiaulieną. Kepant mėsą ant dugno susikaupia mėsos sultys.
- Taip atrodo tuščia tūtelė, kai iš jos išimame mėsą.
- Dėkite kiaulieną ant lėkštės, nepamiršdami išpilti sulčių iš rankovės, jos labai skanios ir tinka vietoj padažo.
- Nupjaukite rankovėje esančius kiaulienos gabalėlius ir mėgaukitės.
- Gero apetito!
10 Tomo Kerridge’o patarimų, kaip kepti ir glazūruoti kumpį
Mūsų vadovas, kaip virti ir paruošti kiaulienos ir kumpio gaminius, yra vienas populiariausių svetainėje, ir mūsų vartotojai jį skaito ne tik per Kalėdas – panašu, kad žmonėms pagalbos rankos, susijusios su kumpiu, reikia ištisus metus.
Kalėdoms sukūrėme vaizdo įrašą, kaip kepti ir glazūruoti kumpį, taip pat pasikalbėjome su Tomu Kerridge’u, kad sužinotume jo patarimus. 10 Tomo Kerridge’o patarimų, kaip kepti ir glazūruoti kumpį.
Mūsų vadovas, kaip kepti ir ruošti kiaulienos ir kumpio gaminius, yra vienas populiariausių svetainėje, ir mūsų vartotojai jį skaito ne tik per Kalėdas – panašu, kad žmonėms reikia pagalbos, kai kalbama apie kumpį ištisus metus.
Kalėdoms sukūrėme vaizdo įrašą, kaip kepti ir glazūruoti kumpį, taip pat pasikalbėjome su Tomu Kerridge’u, kad sužinotume jo ekspertų patarimus, kaip pakelti kumpį į aukštesnį lygį. Perskaitykite ir pajuskite, kaip pritariamai gurgia pilvas.
10 geriausių Tomo Kerridge’o patarimų, kaip kepti kumpį
- Troškindami kumpį neskubėkite. „Jei pradedate virti kumpį vandenyje, įsitikinkite, kad jį troškinate, o ne verdate. Verdant kumpis tampa gana kietas ir stangrus, todėl jį reikia virti švelniai, maždaug 85 laipsnių temperatūroje, bet ne karščiau. Kumpį reikia virti lėtai, nes taip jis išlieka drėgnas.
- Naudokite virimo skystį „Kai kumpis išverdamas, pasilikite sultinį. Kumpio sultinys yra neįkainojamas įvairiems patiekalams. Jis puikiai tinka sriuboms gaminti, fantastiškai tinka troškinti arba troškinti, be to, iš tikrųjų tinka tiesiog daržovėms virti – kai kopūstus verdate ne verdančiame vandenyje, o kumpio sultinyje, jie būna fenomenalūs. Tik įsitikinkite, kad jis nėra per sūrus ar pernelyg dūminio skonio.
- Virkite lėtai ir tyliai „Jei kumpio nevirsite ir ketinate jį kepti iš žalio, virkite lėtai, kaip kepdami avienos mentę ar kiaulienos koją. Uždenkite kumpį folija, kuri veikia kaip garintuvas, o ne tiesiog kepa ir džiūsta. Lėkštės dugne galite įpilti šlakelį vandens – tai taip pat gerai veikia.
- Išbandykite sausą trintuvą, kad suteiktumėte papildomo skonio. „Glazūra yra labai svarbi, bet aš taip pat mėgstu kumpį įtrinti sausuoju trintuvu, kuris suteikia kumpiui kitą skonio atspalvį. Galite naudoti maltus kalėdinius prieskonius, pavyzdžiui, cinamoną, gvazdikėlius ar žvaigždinį anyžių; taip pat mėgstu iškepti ir sumalti šviežią imbierą į smulkius sausus miltelius, kuriais įtrinu kumpį. Taip pat galima naudoti rūkytą papriką, kmynus, kalendrą arba įvairių rūšių pipirus, pavyzdžiui, Sičuano, juodųjų ir baltųjų pipirų, kurie suteikia dar vieną skonio sluoksnį.
- Kai kalbama apie glazūrą, svarbiausia – paprastumas „Galima daryti įvairiausius dalykus: vieni naudoja kolą, kiti – aukso sirupo ir sultinio mišinį. Man paprasčiausia yra naudoti skystą medų. Jei juo apipurškiate visą kumpio viršų, o tada kepate, visos sultys išsiskiria, o medus išverda, sumažėja ir karamelizuojasi.
- Reguliariai kepkite „Nepamirškite kumpio tepti kas 10-15 minučių, nes glajus pamažu mažėja. Visos glazūros kelia pavojų sudegti, nes jose yra daug cukraus.
- Naudokite kumpį su kaulais „Kalbant apie pjūvį, naudoju kumpį su kaulu, kuris ypač pageidautinas lėtai kepant, nes padeda išlaikyti formą ir drėgmę. Jei negalite gauti tokio kumpio, tinka ir suktinukai be kaulų, tik stebėkite virimo procesą ir įsitikinkite, kad jis nėra per daug atšiaurus, nes jis išdžius kaip kiaulienos gabalas.
- Jei gaminate mažesniam skaičiui žmonių, naudokite kumpio šlauneles „Jei nenorite virti visos kojos, išbandykite porą kumpio blauzdų – jos tinka vienodai gerai ir yra skanaus skonio.
- Nesivarginkite kumpio dygliuoti „Kumpio dygliuotumas labai pagražina kumpio išvaizdą, tačiau niekas nenori valgyti viso kumpio. Aš renkuosi sausą įtrintą kumpį, kad galėtumėte tiesiog supjaustyti ir valgyti, nesirūpindami, kad pašalintumėte visus prieskonius. Gvazdikėliai apskritai yra labai stiprūs, todėl gamindami su jais būkite atsargūs.
- Pirkite aukštos kokybės kumpį „Aš pirmenybę teikiu rūkytam, o ne nerūkytam kumpiui, tačiau, kalbant apie kumpio rūšį, pirkite geriausios kokybės kumpį, kurį galite sau leisti, ir, jei galite rasti, rinkitės britišką kumpį.