Sviesto kremas su kondensuotu pienu
Norėčiau jums pasiūlyti nuostabaus sviesto kremo, pagaminto iš kondensuoto pieno, receptą. Jį lengva pagaminti ir jis labai skanus. Šis labai stabilus ir pastovus kremas puikiai tinka tortams ir kitiems konditerijos gaminiams lyginti, sluoksniuoti, puošti. Šio tipo kremui būtina sąlyga – kokybiški produktai! Sviestas turi būti ne mažiau kaip 82 % riebumo ir sertifikuoto gamintojo; sutirštintas pienas turi būti natūralus, ne mažiau kaip 8,5 % riebumo, sudarytas tik iš pieno ir cukraus. Esmę galima pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu įprasto romo ar brendžio arba visai nedėti.
Sudedamosios dalys
- Sviesto kremui su kondensuotu pienu pagaminti reikės:
- 82 % sviesto – 150 g;
- sutirštintas pienas (ne mažiau kaip 8,5 % riebumo) – 80 g
- sutirštintas virintas pienas (riebumas turi būti ne mažesnis kaip 8,5 %) – 100 g
- romo esencija – 1-2 lašai (nebūtina).
Kondensuoto Pieno Kremas Maisto gaminimo procesas
- Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir leiskite jam valandą suminkštėti. Sviestas turi suminkštėti. Į sviestą supilkite įprastą sutirštintą pieną.
- Sviestą ir kondensuotą pieną 2-3 minutes plakite mikseriu iki vientisos masės. Tada plakant į grietinėlę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą virinto sutirštinto pieno. Kremas sutirštės ir taps vientisas. Pabaigoje, jei norite, įpilkite esencijos ir gerai išmaišykite kremą.
- Kondensuoto pieno sviesto kremą galima iš karto naudoti sluoksniuojant, glaistant ir puošiant tortus bei kitus kepinius. Dirbant su antgaliais kremas palieka labai ryškius įspaudus.
- Šis paprastas ir labai skanus, tirštas ir tvirtas kremas iš sviesto ir virinto sutirštinto pieno tikrai patiks jūsų gomuriui, išbandykite!
- Gero apetito!
Kondensuoto pieno sviesto kremas (rusiškas sviesto kremas)
Kondensuoto pieno sviesto kremas, dar vadinamas rusišku sviesto kremu, gaminamas tik iš dviejų ingredientų: sviesto ir saldinto kondensuoto pieno. Jis yra lengvas, šilkinis, purus, neįtikėtinai skanus ir gražiai išteptas. Svarbiausia, kad jį labai lengva pagaminti kiekvienam namų, mėgėjiškam ar net patyrusiam kepėjui. Svečias tinklaraščio autorius Sasha Nary, savamokslis kepėjas, konditerijos menininkas ir „Instagram” puslapio @SashaCakesChicago kūrėjas, sako, kad praktiškai gimė valgydamas rusišką sviestinį kremą iš buteliuko. Todėl šiandien ji dalijasi geriausiais patarimais ir gudrybėmis, kad jis kaskart išeitų tobulai.
Patarimai
- Įsitikinkite, kad sviestas yra minkštas, bet ne per minkštas.
- Jei sviestas bus per minkštas, gali būti, kad jūsų rusiškas sviesto kremas pradės atsiskirti. Nepanikuokite! Tiesiog įkiškite maišytuvo dubenį su atsiskyrusiu rusišku sviestiniu kremu į šaldytuvą 10 minučių ir vėl plakite iš naujo.
- Jei sviestas yra per šaltas, šis glaistas gali būti ne visas lengvas ir purus; tokiu atveju tiesiog įdėkite pusę jo į mikrobangų krosnelėje esantį dubenėlį, pašildykite 5-10 sekundžių ir vėl plakite su kita puse.
- Plakite sviestą dideliu greičiu ne trumpiau kaip 8 minutes, kas kelias minutes nugremždami dubens šonus. Taip jis tampa toks lengvas ir purus.
- Maišydami vidutiniu greičiu atsargiai, nedidelėmis porcijomis, nedidelėmis porcijomis supilkite kambario temperatūros saldintą sutirštintą pieną. Tai neleidžia sviesto ir kondensuoto pieno mišiniui išbėgti ir atsiskirti.
Naudojimas
Yra tiek daug galimų šio glaisto panaudojimo būdų:
– biskvito ir (arba) čeburekų pyragų įdarui ir puošybai
– puošti gražiai išpieštus keksiukus
– užpildyti macarons
rusiško sviesto kremo laikymas
Labai rekomenduoju rusišką sviestinį kremą sunaudoti per kelias valandas nuo pagaminimo. (Kadangi jį labai lengva pagaminti, nereikia plakti didelių kiekių!)
Tačiau, jei turite likučių arba turėjote jį pagaminti iš anksto, šviežiai išplaktą sviestinį kremą laikykite sandariame inde, šaldytuve iki 7 dienų arba užšaldytą iki 30 dienų. Leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros ir prieš naudodami vėl išplakite.