Pitos duona su kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais keptuvėje

Lavašas puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Siūlau keptuvėje išsikepti skanių, aromatingų, sultingų pitos suktinukų su gardžiu kiaušinių ir pavasarinių svogūnų įdaru. Šį patiekalą lengva paruošti ir gana greitai. Visiems rekomenduojame jį išbandyti!

Sudedamosios dalys

Norint kepti lavašą su kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais keptuvėje, reikia:

  • plonas lavašas – 150 g;
  • aliejaus kepimui – 2-3 šaukštai.
  • Įdarui:
  • kiaušiniai – 5-6 vnt;
  • žaliųjų svogūnų – 1 ryšulėlis;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • majonezo (arba grietinės) – 2 šaukštai.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite ingredientus.
  2. Pirmiausia išvirkite kietai virtus kiaušinius (išvirtus virkite 9-10 minučių), tada įdėkite juos į šaltą vandenį, o kai atvės, nulupkite.
  3. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka (arba supjaustykite nedideliais kubeliais) ir sudėkite į pakankamai gilų dubenį.
  4. Pavasarinius svogūnus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kiaušinius.
  5. Į kiaušinius ir svogūnus įmaišykite majonezo (arba grietinės), įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  6. Kruopščiai išmaišykite faršą.
  7. Žirklėmis supjaustykite lavašą 18×15 cm stačiakampiais. Galiausiai gavau 9 vienetus. Jei norite, galite pitą supjaustyti šiek tiek didesniais stačiakampiais.
  8. Vizualiai padalykite įdarą į tiek dalių, kiek turite pitos gabalėlių. Vieną įdaro dalį dėkite arčiau vieno iš pitos lakšto kraštų.
  9. Suvyniokite šoninius pitos kraštus ant kiaušinių ir svogūnų įdaro, tada, pradėdami nuo krašto su įdaru, suvyniokite pitą, užlenkdami kraštus į vidų.
  10. Visus pitos suktinukus su žaliųjų svogūnų ir kiaušinių įdaru suformuokite taip pat.
  11. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite dalį suktinukų siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies kelias minutes (kol paruduos) iš vienos pusės.
  12. Tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite 1-2 minutes (kol apskrus). Paruoštus pitos suktinukus sudėkite į lėkštę. Taip iškepkite visus suktinukus.
  13. Patiekite apetitiškus, skanius, sotus pitos suktinukus su sultingu, ryškiu kiaušinių ir žaliųjų svogūnų įdaru šiltus arba atvėsintus.
  14. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą