Piparkooc

Sviestą išsukite su cukrumi ir cinamonu, į masę įmuškite kiaušinius ir plakite iki baltumo, tada suberkite 1 šaukštelyje vandens ištirpintą sodą, miltus ir užminkykite lengvai minkomą tešlą. Įpilkite vandenyje ištirpintą karštą medų ir melasą, tada suberkite likusius miltus ir maltus prieskonius, kol gausite tirštą tešlą. Iškočiokite 1-1,5 cm storio lakštus, supjaustykite stačiakampiais, išdėliokite lygiagrečias linijas, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 10 minučių.

Produktai Piparkooc

medus 100 g
cukrus 100 g
melasa 100 g
100 g sviesto
2 kiaušiniai
0,5 puodelio vandens
cinamono 3 šaukšteliai.
gvazdikėliai 7 vnt.
imbiero 1,5 šaukštelio.
muskato riešuto 0,5 šaukštelio.
maltų juodųjų pipirų 0,25 šaukštelio.
1 šaukštelis sodos
700 g miltų

Parašykite komentarą