Lietuviška sriuba

Kefyrą atšaldykite ir užpilkite atvėsintu verdančiu vandeniu. Virtus burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – griežinėliais, o svogūnus – makaronais. Įmaišykite svogūną ir smulkiai supjaustytus krapus su druska.

Supilkite kefyrą ant daržovių, pagardinkite druska ir išmaišykite. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po pusę virto kiaušinio. Atskirai patiekite karštas virtas bulves (pagal nacionalinę tradiciją naudojamas vietoj duonos).

Produktai Lietuviška sriuba

kefyras 500 g
vanduo 350 g
burokėliai 125 g
švieži agurkai 100 g
svogūnai 1 vnt.
kiaušiniai 2 vnt.
krapų žalumynų pagal skonį
druskos pagal skonį

Parašykite komentarą