Pieno pyragas su uogomis

Čia pateikiamas puikus greito uogų pyrago su pienu receptas. Galite naudoti šviežias arba šaldytas uogas. Šiuo metu šviežių uogų, išskyrus spanguoles, nėra, todėl galite naudoti atsargas iš šaldiklio. Pyragas puikiai tinka prie bet kokio gėrimo ir paįvairins jūsų namų meniu.

Sudedamosios dalys

Pyragui su pienu ir uogomis pagaminti reikia:

  • cukraus – 180 gr;
  • pieno – 100 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • kvietiniai miltai – 250 gr;
  • vanilino – 1 g;
  • kepimo miltelių – 4 šaukšteliai;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • šviežių arba šaldytų uogų – pagal skonį;
  • cukraus pudra.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį supilkite cukrų, vanilę, miltus, kepimo miltelius ir druską ir gerai išmaišykite sausus ingredientus.
  2. Į sausą mišinį supilkite augalinį aliejų ir pusę pieno ir užmaišykite tešlą. Paskutinę akimirką pamačiau, kad neturiu rafinuoto saulėgrąžų aliejaus, todėl panaudojau alyvuogių aliejų. Galite rinktis ir vieną, ir kitą, jei jie yra be skonio.
  3. Dubenyje suplakite kiaušinius ir sumaišykite su likusiu pienu, supilkite į tešlą ir išmaišykite.
  4. Tešla bus tiršta ir lipni.
  5. Formą išklokite pergamentu ir supilkite į ją tešlą. Ant viršaus savavališkai išdėliokite uogas. Naudoju vyšnias be kauliukų ir gervuoges.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 40-45 minutes. Patikrinkite, ar pyragas paruoštas mediniu iešmeliu – pradurtas pagaminto pyrago iešmelis turi likti sausas.
  7. Atvėsusį gardų uogų pyragą apšlakstykite pienu, apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite norimais gabalėliais.
  8. Mėgaukitės Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą