picos tesla be mieliu

Puiki picos tešla be mielių – greita ir lengva naminė pica!

Recepto vaizdo įrašas viršuje. Susipažinkite su nauju geriausiu draugu – picos tešla be mielių, iš kurios greitai ir lengvai iškepsite picą, ką tik ištrauktą iš orkaitės per 20 minučių! Ši picos tešla be mielių nėra tik liūdnas tikros su mielėmis gaminamos picos pakaitalas. Ji tikrai puiki, tačiau užima tik dalį laiko ir pastangų.

Ingredientai

SAUSIEJI INGREDIENTAI:

  • 1 1/3 puodelio duonos miltų (arba paprastų / universalių miltų, 2 pastaba)
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 3/4 šaukštelio druskos
  • 3/4 šaukštelio cukraus

DRĖGNI INGREDIENTAI:

  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus (arba bet kokio kito aliejaus)
  • 1/2 puodelio vandens (šalto vandentiekio vandens)

KITI

  • ▢1 valgomasis šaukštas papildomų miltų, dulkėms berti
  • ▢2 šaukšteliai augalinio aliejaus (neprivaloma), skirtas plutai ištepti (arba rapsų ar kito neutralaus aliejaus) (3 pastaba)

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C / 480 °F (230 °C su ventiliatoriumi) (4 pastaba.) Pastatykite lentyną viršutiniame orkaitės ketvirtyje.
  2. Picos kepimo formą arba kepimo skardą lengvai išpurkškite aliejumi.
  3. Paruoškite picos padažą ir priedus. Susmulkintą mocarelą laikykite šaldytuve (5 pastaba).

VIRTUVINIS KOMBAINAS (40 SEK.):

  1. Naudodami standartinį S peilį, sudėkite sausus ingredientus ir du kartus pulsuokite. Įpilkite vandens ir alyvuogių aliejaus. 40 sekundžių trinkite ant mažo greičio – viskas susijungs į purų rutuliuką (vaizdo įrašas 33 sek.).
  2. Pabarstykite darbo paviršių puse „Extra” miltų, iškočiokite tešlą. Pabarstykite likusiais papildomais miltais ir tvirtai suformuokite rutulį.

MINKYTI RANKOMIS (3 MIN.):

  1. Sausus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite gumine mentele. Supilkite vandenį ir alyvuogių aliejų, maišykite, kol miltai kuo geriau įsimaišys.
  2. Pabarstykite darbo paviršių puse „Extra” miltų, išminkykite tešlą. Pabarstykite likusiais „Extra Flour” miltais, tada minkykite 3-4 minutes, kol tešla bus gana lygi (vaizdo įrašas 38 sek.), tik prireikus naudokite daugiau miltų.

TEŠLOS IŠKOČIOJIMAS:

  1. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelipti prie rankų. Ji nebus visiškai lygi kaip mielinė tešla (vaizdo įrašas 38 sek.)(6 pastaba).
  2. Suformuokite tešlą į rutulį. Iškočiokite į 30 cm/12 colių apskritą formą.
  3. Perkelkite į picų kepimo formą, geriausia su skylutėmis (kad pagrindas būtų traškesnis), arba į kepimo skardą (7 pastaba, picos akmuo). Pirštais traukite nuo vidurio, kad užpildytumėte keptuvę iki pat krašto – venkite suspausti kraštus (kad pluta būtų puri!).

UŽDENKITE IR KEPKITE:

  1. Ant viršaus užtepkite 1/4 puodelio picos padažo ir pasirinktų priedų.
  2. Aptepkite aliejumi plutos kraštą (tik atvirą kraštą, ant kurio nėra priedų).
  3. Kepkite 12 minučių, kol kraštai taps traškūs ir auksiniai. Supjaustykite ir iš karto patiekite!

Parašykite komentarą