lašiša su grietinėle

Kreminė česnakų, citrinų ir špinatų lašiša

Paruoškite mūsų 20 minučių lašišos vakarienę dviem ir patiekite su saldžiųjų bulvių koše. Jai pagaminti tereikia vos kelių ingredientų, o per dieną gaunate du iš savo 5 lašišų per dieną.

Ingredientai

  • 2 saldžiosios bulvės
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių arba rapsų aliejaus
  • 2 lašišos filė be odos
  • 2 česnako skiltelės, plonai supjaustytos griežinėliais
  • 170 g mažųjų špinatų
  • 1 citrina, iš kurios pašalinta žievelė, ½ citrinos išspaustos sultys, ½ citrinos supjaustyta plonais griežinėliais
  • 75 g maskarponės
  • 5 šaukštai pieno

Metodas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C/180C su ventiliatoriumi / dujų 6. Saldžiąsias bulves kelis kartus perpjaukite ir 5 min. kaitinkite mikrobangų krosnelėje dideliu greičiu, kol suminkštės (arba kepkite 35-40 min.). Laikykite šiltai, kol bus paruoštos patiekti.
  2. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus ir lengvai apkepkite lašišą iš abiejų pusių – nesijaudinkite, kad ji bus iškepusi. Perkelkite lašišą į lėkštę, nuvalykite keptuvę ir įkaitinkite likusį aliejų. 30 sekundžių pakepinkite česnaką, neleisdami jam paruduoti, tada sudėkite špinatus, citrinos žievelę ir sultis bei šiek tiek prieskonių. Įmaišykite maskarponę ir 2 valgomuosius šaukštus pieno ir virkite, kol špinatai nuvarvės.
  3. Špinatų mišinį supilkite į orkaitėje kepamą indą, ant viršaus sudėkite citrinos griežinėlius ir lašišos filė. Kepkite 5-8 minutes, kol lašiša iškeps.
  4. Tuo tarpu saldžiųjų bulvių minkštimą išskobkite iš odelės ir sutrinkite su likusiu pienu bei prieskoniais. Saldžiųjų bulvių košę patiekite kartu su lašiša ir kreminiais špinatais.

Parašykite komentarą