Kreminė česnakų, citrinų ir špinatų lašiša
Paruoškite mūsų 20 minučių lašišos vakarienę dviem ir patiekite su saldžiųjų bulvių koše. Jai pagaminti tereikia vos kelių ingredientų, o per dieną gaunate du iš savo 5 lašišų per dieną.
Ingredientai
- 2 saldžiosios bulvės
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių arba rapsų aliejaus
- 2 lašišos filė be odos
- 2 česnako skiltelės, plonai supjaustytos griežinėliais
- 170 g mažųjų špinatų
- 1 citrina, iš kurios pašalinta žievelė, ½ citrinos išspaustos sultys, ½ citrinos supjaustyta plonais griežinėliais
- 75 g maskarponės
- 5 šaukštai pieno
Metodas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C/180C su ventiliatoriumi / dujų 6. Saldžiąsias bulves kelis kartus perpjaukite ir 5 min. kaitinkite mikrobangų krosnelėje dideliu greičiu, kol suminkštės (arba kepkite 35-40 min.). Laikykite šiltai, kol bus paruoštos patiekti.
- Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus ir lengvai apkepkite lašišą iš abiejų pusių – nesijaudinkite, kad ji bus iškepusi. Perkelkite lašišą į lėkštę, nuvalykite keptuvę ir įkaitinkite likusį aliejų. 30 sekundžių pakepinkite česnaką, neleisdami jam paruduoti, tada sudėkite špinatus, citrinos žievelę ir sultis bei šiek tiek prieskonių. Įmaišykite maskarponę ir 2 valgomuosius šaukštus pieno ir virkite, kol špinatai nuvarvės.
- Špinatų mišinį supilkite į orkaitėje kepamą indą, ant viršaus sudėkite citrinos griežinėlius ir lašišos filė. Kepkite 5-8 minutes, kol lašiša iškeps.
- Tuo tarpu saldžiųjų bulvių minkštimą išskobkite iš odelės ir sutrinkite su likusiu pienu bei prieskoniais. Saldžiųjų bulvių košę patiekite kartu su lašiša ir kreminiais špinatais.