Miežių ir bulvių derinys viename dubenyje gali pasirodyti neįprastas, tačiau paragavę patiekalo būsite maloniai nustebinti rezultatais. Miežinė košė yra trapi, o keptų bulvių ir svogūnų gabalėliai ją papildo ir paįvairina skonį. Beje, perlinės kruopos su bulvėmis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris yra labai populiarus. Tokia perlinių miežių versija dar vadinama „stikline koše”. Jei dar nebandėte, pirmyn ir gaminkite!
Produktai Perlinė košė su keptomis bulvėmis (3 porcijoms)
Perl sultinys – 150 g
Bulvės – 300 g (3 vnt.)
Svogūnai – 130 gr (2 vnt.)
Druska – pagal skonį
Saulėgrąžų aliejus – 50 ml
Švieži krapai (patiekti) – pagal pageidavimą
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPerlovo košė su keptomis bulvėmis
Recepto nuotrauka: Košė su keptomis bulvėmis – 1 žingsnis.
Paruoškite tinkamus ingredientus.
Recepto nuotrauka: Košė su keptomis bulvėmis – 2 žingsnis
Miežius supilkite į dubenį, nuplaukite, užpilkite švariu šaltu vandeniu ir palikite 1 valandą kambario temperatūroje.
Recepto nuotrauka: Perlovos košė su keptomis bulvėmis – 3 žingsnis
Tuomet iš išbrinkusių perlinių miežių išpilkite vandenį ir kruopas dar kartą nuplaukite.
Puode užvirinkite 800 ml vandens su druska. Sudėkite perlines kruopas į keptuvę. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį ir leiskite perlinėms kruopoms virti, kol suminkštės (apie 30 minučių).
Recepto nuotrauka: Perlovkos košė su keptomis bulvėmis – 4 žingsnis.
Kol perlinės kruopos verda, nulupkite ir supjaustykite svogūną vidutinio dydžio kubeliais.
Recepto nuotrauka: Perlovos košė su keptomis bulvėmis – 5 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus, pakepinkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus, apie 3 minutes.
Recepto nuotrauka: Perlovos košė su keptomis bulvėmis – 6 žingsnis
Nulupkite ir nuplaukite bulves bei supjaustykite jas mažais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Perlovos košė su keptomis bulvėmis – 7 žingsnis
Į keptuvę kartu su svogūnais sudėkite bulves.
Recepto nuotrauka: Košė ir keptos bulvės – 8 žingsnis
Kepkite bulves ir svogūną ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, 10-15 minučių, kol bulvės išvirs. Nepervirkite bulvių kubelių, jie turi būti minkšti. Svogūnai taip pat neturėtų per daug kepti. Kepdami bulves pasūdykite pagal skonį.
Recepto nuotrauka: Perlovkos košė su keptomis bulvėmis – 9 žingsnis
Išvirtą perlinę košę nuplaukite sietelyje.
Recepto nuotrauka: Perlovkos košė su keptomis bulvėmis – žingsnis Nr. 10
Tada sudėkite miežius į keptuvę su bulvėmis ir svogūnais.
Recepto nuotrauka: Perlovos košė su keptomis bulvėmis – 11 žingsnis.
Švelniai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu, išjunkite viryklę ir palikite perlinių sorų košę su bulvėmis 15-30 minučių troškintis atvėsusiame puode.
Recepto nuotrauka: Perlovkos košė su keptomis bulvėmis – 12 žingsnis
Perlovka su bulvėmis gali būti patiekiama kaip garnyras prie mėsos, ypač jei ji yra su padažu, arba kaip liesas atskiras patiekalas su šviežių daržovių salotomis.
Gero apetito!