paprastas kiaulienos troskinys

kiaulienos troškinio receptas

Šis kiaulienos troškinys puikiai tinka naminiams pietums ar vakarienei. Tirštame padaže troškintos mėsos gabaliukai yra labai minkšti ir skanūs. Garnyrui puikiai tinka bulvių košė, makaronai ar grūdai.

Ingredientai

Kiaulienos troškiniui pagaminti reikės:

  • 500 g kiaulienos minkštimo;
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 morkos;
  • 1 petražolės šaknies;
  • 1 st. l. miltų;
  • 2 valg. š. pomidorų pastos;
  • 2 valg. š. l. riebios grietinės;
  • 1 st. l maltos saldžiosios paprikos;
  • druskos, juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
  • augalinio aliejaus kepti.

Kepimo procesas

  1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morką ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia tarka arba susmulkinkite peiliu.
  3. Pirmiausia į keptuvę su mėsa sudėkite svogūną ir pakepinkite.
  4. Tada sudėkite morkas ir petražolės šaknį.
  5. Viską kartu kepkite 5 minutes.
  6. Apibarstykite kiaulieną miltais, greitai išmaišykite, supilkite 1 puodelį karšto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies 45 minutes.
  7. Sumaišykite pomidorų pastą ir grietinę, mišinį šiek tiek atskieskite vandeniu.
  8. Pagardinkite mėsą druska ir prieskoniais, supilkite grietinės ir pomidorų pastos mišinį ir troškinkite dar 30 minučių, kol mėsa visiškai išvirs.
  9. Skanus, minkštas kiaulienos troškinys paruoštas.
  10. Gero apetito, pradžiuginkite savo artimuosius!

Parašykite komentarą