karsti sumustiniai kitaip

GARUOSE TROŠKINTOS DARŽOVĖS KEPTUVĖJE

Paprastas mažo kaloringumo vitaminų garnyro variantas. Dietinis garnyras su mėgstamomis daržovėmis. Šis patiekalas gali papildyti ir palankiai pabrėžti žuvies, vištienos ar mėsos patiekalus. Jie visada tinkami ir naudingi sveikatai bei figūrai palaikyti.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • cukinijos (Visos vidutinio dydžio daržovės) – 1 vnt.
  • Paprikas – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai – 12 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejus – 1 table.l
  • Druska – skonio
  • Itališkos žolelės – skonio

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip gaminti troškintas daržoves keptuvėje? Cukinijas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite daržovę gana dideliais pusžiedžiais. Jei mėgstate, kad cukinijos būtų kuo minkštesnės, tuomet jas supjaustykite stipriau, tačiau nepersistenkite. Paruoštame patiekale cukinijos turi būti matomos. Cukinija sėkmingai pakeičiama įprasta cukinija. Ir apskritai šiame recepte visos daržovės yra kintamos. Perkelkite daržoves į atskirą dubenį.
  2. Bulgarišką papriką ir išlaisvinkite nuo sėklų ir kotelio. Papriką supjaustykite gana dideliais gabalėliais. Dėl išorinės pagaminto patiekalo harmonijos geriau rinktis raudoną arba geltoną papriką.
  3. Nuplaukite morkas, jei jos labai suteptos, žievelę patrinkite šepetėliu. Morkas nulupkite daržovių skustuku ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Tai būtina, kad ji turėtų laiko pasiekti gatavumą.
  4. Nulupkite svogūną nuo lukšto ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Geriau būtų imti baltą arba geltoną svogūną. Violetiniai disonuos gatavame patiekale. Jei nemėgstate svogūnų, galite jų visai nedėti.
  5. Nuplaukite vyšninius pomidorus ir supjaustykite plonais žiedais. Iš tikrųjų pomidorų pjaustymas gali būti visiškai bet koks, nuo to priklauso tik pagaminto patiekalo išvaizda.
  6. Taigi, daržovių paruošimas baigtas. Nepridegančią keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite į ją visas daržoves. Pastatykite ant vidutinės ugnies.
  7. Aš iš karto patiekalą pagal skonį pasūdžiau, nors tai galima padaryti ir gaminimo pabaigoje. Įberkite mėgstamų prieskonių arba džiovintų žolelių. Aš turiu itališkų žolelių mišinį.
  8. Patiekalą troškinkite po uždaru dangčiu ant vidutinės ugnies penkias minutes, nemaišydami daržovių.
  9. Tada patiekalą išmaišykite ir, nuėmę dangtį, išvirkite daržoves. Virimo laikas kiekvienu atveju skirsis. Kai kam patinka, kai daržovės šiek tiek traška (tada jas troškinkite ne ilgiau kaip septynias minutes). O kažkas mėgsta kuo minkštesnes daržoves (tokiu atveju gali prireikti penkiolikos ar daugiau minučių).

 

Daržovės būna sultingos, o pats patiekalas kvepia žolelėmis.

Saulėgrąžų aliejaus galima visai nepilti, bet į keptuvę įpilti šiek tiek filtruoto vandens. Tada bus galima kiek įmanoma sumažinti patiekalo kaloringumą.

Parašykite komentarą