Paprasta sriuba su mėsa
Mėgstu gaminti ir valgyti įvairias gardžias sriubas, ypač tas, kurias lengva paruošti. Štai mano mėgstamiausias greitas ir paprastas receptas. Jis tinka visiems, kurie dar tik mokosi gaminti, arba tiems, kurie nori mažiau vargti su sriuba.
Šio recepto paprastumas slypi ir tame, kad visi ingredientai yra prieinami ir visada yra šaldytuve:
- Mėsa (jautiena, kiauliena, vištiena) – 400 g
- Bulvės – 3-4 vnt.
- Vanduo – 2,5 litro
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Druska, prieskoniai – pagal skonį
Receptas
- Mėsą nuplaukite ir sudėkite į puodą su šaltu vandeniu.
- Kiaulieną verdame 45 minutes – 1 valandą, jautieną – 1 valandą 30 minučių, vištieną – 30 minučių. Galima įberti juodųjų pipirų grūdelių. Verdant mėsą, ypač jautieną, gali susidaryti putų, jas pašalinkite. Verdame ant mažos ugnies, kad sultinys labai neišvirtų.
- Kol mėsa verda, bulves supjaustykite kubeliais, tris morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei yra paprikos – jos taip pat galite įdėti į mūsų paprastą sriubą – ji bus kvapnesnė.
- Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio ir supjaustykite gabaliukais, mėsą įmeskite atgal į sultinį.
- Tada įmeskite supjaustytas daržoves.
- Pasūdykite sriubą – maždaug 1 arbatinį šaukštelį druskos. Paragaukite, kaip jums patinka. Jei reikia, įberkite daugiau druskos. Įberkite prieskonių. Mėgstu tunelinius apynius, jų visada turiu namuose. Užtenka pažodžiui 1 arbatinio šaukštelio.
- Virkite sriubą dar 15 minučių, išjunkite ją, kai bulvės bus lengvai praduriamos peiliu.
- Štai ir viskas – paprasčiausia sriuba su mėsa paruošta. Pabarstykite ją žolelėmis ir visi bus patenkinti.