Orkaiteje Kepti Obuoliai Su Cinamonu Receptas

ORKAITĖJE KEPTI OBUOLIAI SU CINAMONU

Skanūs, burnoje tirpstantys, sultingi, šventė kiekvieną dieną! Orkaitėje su cinamonu kepti obuoliai yra vienas paprasčiausių ir prieinamiausių karštųjų desertų. Jį paruošite per 30 minučių. Galite įdėti medaus, citrinos ar kitų citrusinių vaisių žievelės, o iškepus – ledų ar plaktos grietinėlės. Tai labai skanu!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vanduo – 100 ml
  • Cukrus – 25 gr
  • Obuoliai – 2 vnt.
  • Sviestas – 1 valgomasis l
  • malto cinamono – 0,5 arbatinio šaukštelio

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip orkaitėje iškepti obuolius su cinamonu? Paruoškite ingredientus. Galite imti bet kokius obuolius. Jei jie per rūgštūs, įberkite daugiau cukraus – ir atvirkščiai. Tinkamiausi yra sultingi, saldžiarūgščiai, vienodo dydžio. Obuolius gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su vaniliniu cukrumi, maltu cinamonu ir išmaišykite.
  3. Nedideliu siauru peiliu nupjaukite obuolių viršų ties uodegėle piltuvėlio formos. Peiliu arba šaukštu atsargiai išimkite iš obuolių dalį minkštimo, stengdamiesi nepažeisti sienelių, nes per sienelių skylutes iš obuolių tekės sultys.
  4. Į obuolių vidų supilkite paruoštą sausą cukraus ir cinamono mišinį.
  5. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto.
  6. Sudėkite obuolius į kepimo indą ir uždenkite juos anksčiau perpjautais obuolių „dangteliais”.
  7. Užvirinkite vandenį ir supilkite į obuolių formą. Kepkite cinamoninius obuolius iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Tikslų kepimo laiką ir temperatūrą nustatykite pagal savo orkaitę.
  8. Išimkite obuolius iš formos ir patiekite, kol jie karšti. Mėgaukitės patiekalu!

Tinkamai paruošti, kepti obuoliai yra nuostabus desertinis patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas bei mažai kaloringas. Daugelis vaikystėje buvo išlepinti šio kvapnaus patiekalo, tačiau dauguma suaugusiųjų neatsisako valgyti keptų obuolių. Šį desertą lengva paruošti, todėl su juo gali susidoroti net vaikas.

Keptus obuolius galima paruošti ir kitaip: kiekvieną obuolį perpjaukite per pusę ir išimkite sėklalizdžius iš kiekvienos pusės, stengdamiesi nepažeisti vaisiaus sienelių. Į atsiradusias įdubas supilkite cukraus mišinį su krekeriu ir vaniliniu cukrumi. Ant viršaus išbarstykite sviesto gabalėlius. Ir pašaukite į orkaitę. Tiesa, tokius obuolius reikia kepti šiek tiek mažiau. Švininis karštas oras veiks tiesiai ant įdaro be odelės, todėl taip paruošti obuoliai iškeps šiek tiek greičiau. Priklausomai nuo dydžio, kepimo laikas gali būti ilgesnis arba trumpesnis.

Parašykite komentarą