SKANŪS ŽIEMAI MARINUOTI KOPŪSTAI SU ACTU
Skanūs, traškūs – žiemos salotoms, sriuboms ir kaip garnyras! Marinuoti kopūstai žiemai su actu – geriau neįsivaizduojate! Mes su vyru mėgstame traškinti kopūstus, ypač kai už lango sniego pusnys, o ant stalo – karštos bulvės su striuke. Jauku ir šilta, o jausmas toks geras. Išbandykite!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Baltieji kopūstai – 1,5 kg
- Morkos – 80 g
- Česnakas – 15 gr
- juodųjų pipirų grūdeliai – 12 vnt.
- lauro lapai – 3 vnt.
- Druska – 40 gr
- Cukrus – 20 gr
- acto – 40 ml
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti marinuotų kopūstų žiemai su actu – tuščia vieta? Paruoškite visus reikiamus produktus pagal sąrašą.
- Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Smulkiai supjaustykite kopūstus.
- Sudėkite daržoves į vieną dubenį, išmaišykite ir šiek tiek pakratykite rankomis.
- Nulupkite česnaką, skilteles sudėkite ant švarių stiklainių dugno, įdėkite lauro lapų ir juodųjų pipirų grūdelių.
- Į stiklainius sandariai supakuokite kopūstus su morkomis.
- Ant viršaus užbarstykite druskos, acto ir cukraus.
- Labai atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu.
- Tada užsukite dangtelius, suvyniokite į šiltą antklodę ir palikite visiškai atvėsti, t. y. vienai dienai. Raugą laikykite rūsyje. Sėkmės ruošiant!
Iš šio produktų kiekio gaunami trys litriniai stiklainiai.
Kopūstai puikiai laikosi ir žiemą džiugins jus savo skoniu!