HOLLANDAISE PADAŽAS: KLASIKINIS RECEPTAS
Nepaisant pavadinimo, hollandaise padažas laikomas vienu iš pagrindinių prancūzų virtuvės padažų. Jis puikiai dera su virtais kiaušiniais, todėl garsieji Benedikto kiaušiniai gaminami su šiuo padažu. Olandiškas padažas taip pat dera su kepta arba garuose virta balta žuvimi ir daržovėmis. Siūlau jį gaminti pagal klasikinį receptą.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 3 tryniai
- 1 šaukštelis vandens
- 1 st. l citrinos sulčių
- 65 g sviesto
- 1 žiupsnelis druskos
HOLLANDAISE PADAŽAS: KLASIKINIS RECEPTAS: RECEPTAS: ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Pusę vandens supilkite į puodą ir užvirinkite, ugnį sumažinkite iki minimumo. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kiaušinių trynius, vandenį ir citrinos sultis.
- Pastatykite dubenėlį ant puodo. Svarbu, kad dubenėlis neliestų vandens, o būtų ant garų vonelės. Nuolat maišykite trynius plakikliu.
- Kai jie pradės tirštėti ir įgaus tirštos grietinės konsistenciją, įdėkite nedidelius gabalėlius sviesto. Jis turi būti minkštas, bet šiek tiek šaltas, kad iš karto pakeltų padažo temperatūrą.
- Padažą dar 1 minutę virkite vandens vonelėje nuolat maišydami, tada dubenį išimkite iš keptuvės ir toliau maišykite padažą dar 1 minutę, įberkite druskos. Patiekite padažą šiltą.