Picos be mielių receptą radau internete. Iškepiau jį ir likau patenkinta rezultatu. Tešla labai gera, picos pagrindas nėra guminis, minkštas ir ne per plonas. Šios naminės picos priedus galima gaminti iš bet kokio mėgstamo ingrediento. Pagaminau šviežių pomidorų, marinuotų agurkų, grybų, įvairių dešrelių ir tarkuoto sūrio užpilą. Esu tikra, kad ši greita pica patiks daugeliui!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti naminę picą orkaitėje, reikės:
- Tešlai be mielių:
- margarino (arba sviesto) – 70 g;
- miltai – 250 gr;
- vandens – 50 ml;
- druskos – 1/4 šaukštelio.
- Įdarui:
- dešrelės – 100 g;
- vyšniniai pomidorai – 4-5 vnt;
- sūris – 70 gr;
- marinuoti agurkai – 1 vnt;
- grybai – 2 vnt;
- Alyvuogės be kauliukų – 2-3 vnt. (nebūtina);
- kečupas – 1 valgomasis šaukštas;
- džiovintų žolelių – pagal skonį (nebūtina);
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas.
gaminimo procesas
- Paruoškite ingredientus.
- Pradėkime nuo įdaro: agurką ir pomidorus supjaustykite apskritimais. Supjaustykite dešrą (turiu įvairių dešrų) griežinėliais arba pusžiedžiais. Sutarkuokite sūrį. Alyvuoges supjaustykite žiedais, grybus – plonais griežinėliais. Atskirame dubenyje sumaišykite kečupą ir majonezą, galite įdėti sausų žolelių, išmaišykite.
- Kai viskas paruošta, galite pradėti minkyti picos tešlą be mielių. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską.
- Margariną (arba sviestą) išlydykite iki skysto, šiek tiek atvėsinkite, supilkite miltų ir druskos mišinį, įpilkite kambario temperatūros vandens, šaukštu išmaišykite tešlą.
- Tada 5 minutes minkykite rankomis, kad tešla būtų lygi ir vientisa.
- Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į apskritimą. Tešlą iškočiojau į 30 cm skersmens apskritimą. Apkarpykite kraštus, kad picos forma būtų tolygesnė.
- Padėkite picos pagrindą ant kepimo skardos. Pagrindą išklojau pergamentu. Aptepkite pagrindą paruoštu kečupo ir majonezo padažu.
- Ant pagrindo paskleiskite dešrą, marinuotus agurkus, grybus, pomidorus ir alyvuoges.
- Ant picos viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.
- Įdėkite picos skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kai pica bus paruošta, ištraukite ją iš orkaitės, iš karto padėkite į lėkštę ir galite patiekti.
- Paruošta naminė pica iš neraugintos tešlos, tešla elastinga ir malonaus skonio, sūrio pluta dengia gausų įdarą. Valgyti šią picą – vienas malonumas!
- Mėgaukitės maistu!