Irano omletas
Tai sotūs, tikri rytietiški pusryčiai! Jame dera pieno lengvumas ir keptos maltos mėsos tvirtumas, o prieskoniai suteikia arabiško skonio.
Reikalingi ingredientai
- Maltos jautienos – 150 g
- Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis
- Krapai – 1 ryšulėlis
- Kvietiniai miltai – 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas – 1 stiklinė
- Vištienos kiaušinis – 2 vnt.
- Sviestas – 1 vnt.
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Kario – žiupsnelis
- Šafranas – žiupsnelis
- Bulvių krakmolas – 1/2 arbatinio šaukštelio
Gaminimas
- Paimkite iš anksto atšildytą maltą mėsą, šiek tiek pakepinkite ją svieste.
- Paruoškite omleto mišinį įprastu būdu: sumaišykite kiaušinius, pieną, krakmolą, druską, pipirus ir prieskonius (šafraną, karį). Išplakite iki vientisos masės.
- Atskirame giliame dubenyje sumaišykite skystą mišinį ir pakepintą maltą mėsą.
- Supilkite į gilų karščiui atsparų dubenį, iš anksto išteptą sviestu.
- Žaliąjį svogūną ir krapus supjaustykite peiliu arba smulkiai sukapokite. Apibarstykite omleto paviršių, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 30-35 minutes. Patiekalas paruoštas!