omletas su suriu

Irano omletas

Tai sotūs, tikri rytietiški pusryčiai! Jame dera pieno lengvumas ir keptos maltos mėsos tvirtumas, o prieskoniai suteikia arabiško skonio.

Reikalingi ingredientai

  • Maltos jautienos – 150 g
  • Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis
  • Krapai – 1 ryšulėlis
  • Kvietiniai miltai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas – 1 stiklinė
  • Vištienos kiaušinis – 2 vnt.
  • Sviestas – 1 vnt.
  • Druska – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Kario – žiupsnelis
  • Šafranas – žiupsnelis
  • Bulvių krakmolas – 1/2 arbatinio šaukštelio

Gaminimas

  1. Paimkite iš anksto atšildytą maltą mėsą, šiek tiek pakepinkite ją svieste.
  2. Paruoškite omleto mišinį įprastu būdu: sumaišykite kiaušinius, pieną, krakmolą, druską, pipirus ir prieskonius (šafraną, karį). Išplakite iki vientisos masės.
  3. Atskirame giliame dubenyje sumaišykite skystą mišinį ir pakepintą maltą mėsą.
  4. Supilkite į gilų karščiui atsparų dubenį, iš anksto išteptą sviestu.
  5. Žaliąjį svogūną ir krapus supjaustykite peiliu arba smulkiai sukapokite. Apibarstykite omleto paviršių, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 30-35 minutes. Patiekalas paruoštas!

 

 

Parašykite komentarą