darzoviu troskinys

Kaip virti daržovių troškinį: Kaip paruošti daržovių troškinį: 5 paslaptys ir 4 neįprasti receptai

Bulves ir cukinijas paįvairinkite žirneliais, briuseliniais kopūstais, salierais arba artišokais.

Daržovių troškinys yra universalus patiekalas, kuris lavins jūsų kulinarinę vaizduotę. Galite derinti bet kokias daržoves. Svarbiausia nepamiršti kelių taisyklių.

5 skanaus daržovių troškinio paslaptys

  1. Geriausia daržoves supjaustyti vienodais gabalėliais. Taip jos tolygiau apkeps ir troškinsis, o ir pats troškinys atrodys gražiau.
  2. Yra kelios gaminimo technologijos. Visas daržoves galima kepti arba virti atskirai, o tada sujungti ir troškinį paruošti. Arba iš pradžių padaryti apkepą (dažniausiai iš svogūnų, morkų ir česnakų ) ir po vieną dėti likusius ingredientus. Pirmuoju atveju daržovės geriau išlaikys savo formą.
  3. Jei pasirinkote antrąjį gaminimo būdą, pasistenkite daržoves sudėti tinkama seka. Priešingu atveju troškinys gali virsti beforme mase. Pirmiausia sudėkite kietesnes daržoves, pavyzdžiui, bulves, paprikas arba moliūgus. O po kurio laiko išdėliokite minkštuosius ingredientus: pomidorus, žirnelius ar žalumynus.
  4. Kad daržovės kepdamos nesudegtų, į troškinį galite įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Ypač jei patiekale nėra sultingų vandeningų daržovių.
  5. Dėl ilgo kaitinimo gali pakisti prieskonių skonis ir kvapas. Todėl jų įberkite į virimo vidurį arba į pabaigą. Tada patiekalas bus kvapnesnis.

5 daržovių troškinių receptai

Kaip jau minėta, troškinį galima paruošti iš bet kokių virtuvėje randamų produktų. Tačiau jei pavargote nuo įprastų daržovių derinių, išbandykite šiuos įdomius patiekalus.

1. Daržovių troškinys su briuseliniais kopūstais, kukurūzais ir moliūgais

Ingredientai

  • 300 g briuselinių kopūstų;
  • druskos – pagal skonį;
  • 150 g moliūgo;
  • 1 morkos;
  • 1 poras;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 250 g konservuotų kukurūzų;
  • 100 g šaldytų, šviežių arba konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • ½ raudonosios paprikos;
  • 1 arbatinis šaukštelis itališkų žolelių prieskonių;
  • kelios šakelės krapų;
  • kelios šakelės petražolių.

Gaminimas

Briuselio kopūstus perpjaukite per pusę arba palikite sveikus, jei jie maži. Kopūstus 5-7 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir nusausinkite nuvarvintame sietelyje.

Nuluptą moliūgą ir morką supjaustykite stambiais kubeliais, o svogūną – žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus. Sudėkite moliūgą ir morkas, supilkite dalį kukurūzų skysčio ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.

Į daržoves suberkite žirnelius ir kubeliais pjaustytas paprikas ir virkite dar 7 minutes. Į keptuvę sudėkite kopūstus ir kukurūzus, įberkite druskos, „itališkų žolelių” ir susmulkintų žalumynų. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.

2. Aštrus daržovių troškinys su žiediniais kopūstais, bulvėmis, avinžirniais ir špinatais

Ingredientai

  • 1 žiedinio kopūsto galvutė;
  • druskos – pagal skonį;
  • 800 g bulvių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 žalioji aitrioji paprika;
  • 1 svogūnas;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros;
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių sėklų;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero;
  • 1 arbatinis šaukštelis kario prieskonių;
  • 350 g virtų arba konservuotų avinžirnių ;
  • 250 g špinatų.

Gaminimas

Išardykite kopūstus žiedynais ir 5 min. panardinkite į verdantį pasūdytą vandenį. Tada sudėkite į sietelį ir palikite 150 ml skysčio, kuriame virė kopūstai.

Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais. 10 minučių pavirkite verdančiame pasūdytame vandenyje ir nusausinkite durtuve.

Česnaką ir čili supjaustykite plonais apskritimais, o svogūną – pusžiedžiais. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitinkite dviejų rūšių aliejų ir kepkite česnaką, čili ir svogūną, kol suminkštės.

Suberkite ciberžolę, kalendrą, garstyčias, imbierą, karį ir druską, išmaišykite ir porą minučių pakepinkite. Į keptuvę sudėkite kopūstus ir bulves, supilkite likusį kopūstų vandenį ir troškinkite apie 10 minučių. Sudėkite avinžirnius ir špinatus ir virkite, kol žalumynai suminkštės.

3. Daržovių troškinys su cukinijomis, baklažanais, pomidorais ir paprikomis

Ingredientai

  • 2 baklažanai ;
  • 3 cukinijos;
  • 3 raudonosios arba geltonosios paprikos;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 raudonieji svogūnai;
  • 4 skiltelės česnako;
  • ½ puokštės bazilikų;
  • kelios šakelės čiobrelių;
  • 6 pomidorai;
  • 400 g pomidorų savo sultyse;
  • 1 valgomasis šaukštas balzaminio acto;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • ½ citrinos.

Gaminimas

Baklažanus, cukinijas ir paprikas supjaustykite stambiais gabalais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Daržoves retkarčiais pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol jos taps auksinės spalvos ir minkštos. Sudėkite daržoves į dubenį.

Svogūną supjaustykite ketvirčiais, o česnaką – griežinėliais. Į keptuvę supilkite likusį aliejų ir sudėkite svogūnus, česnakus, susmulkintus bazilikų stiebus ir čiobrelių lapelius. Maišydami kepkite 10-15 minučių.

Sudėkite baklažanus, cukinijas ir paprikas atgal į keptuvę. Sudėkite stambiai supjaustytus šviežius pomidorus, konservuotus pomidorus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies 30-35 minutes.

Įdėkite nesmulkintų baziliko lapelių, smulkiai tarkuotos citrinos žievelės ir, jei reikia, druskos. Išmaišykite ir virkite dar minutę.

4. Daržovių troškinys su salierais, pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai

  • 1 svogūnas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 2 salierų stiebai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 600 g pomidorų;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 300 g šparaginių pupelių;
  • kelios šakelės petražolių;
  • kelios šakelės krapų;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, nuluptą papriką – plonomis juostelėmis, o salierą – stambiais griežinėliais. Susmulkinkite česnaką.

Pomidorus trumpam panardinkite į verdantį vandenį, perkelkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Tada perpjaukite juos ketvirčiais, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Sudėkite papriką, salierą ir šparagines pupeles ir pakepinkite 2-3 minutes. Supilkite šiek tiek vandens, uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių.

Sudėkite pomidorus, smulkintas žoleles, čiobrelius, druską ir juoduosius pipirus. Išmaišykite ir uždengtas daržoves troškinkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Parašykite komentarą