VIŠTIENOS SALOTOS SU ŠAMPINJONAIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS
Labai skanu ir sotu, tinka šventiniam stalui! Vištienos salotos su pievagrybiais ir graikiniais riešutais ruošiamos iš įprastų produktų, tačiau jų skonis labai įdomus. Klasikinį vištienos ir pievagrybių derinį ryškiai papildo riešutai, tokios salotos tikrai įsimins jūsų svečiams.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Vištienos krūtinėlės (mažos) – 2 vnt.
- Šampinjonai – 300 gr
- Svogūnų svogūnai – 1 vnt.
- Morkos (didelės) – 1 vnt.
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Graikiniai riešutai – 100 gr.
- Česnakai – 2 vnt.
- Majonezas – 4 valgomieji šaukštai
- Augalinis aliejus (kepimui) – 4 valgomieji šaukštai
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti vištienos salotas su pievagrybiais ir graikiniais riešutais? Paruoškite maistą. Išvirkite krūtinėlę ir kiaušinius ir atvėsinkite. Grybus nuvalykite nuo nešvarumų drėgnu skudurėliu, nulupkite svogūnus, morkas ir česnakus.
- Grybus supjaustykite ne per smulkiai, kad jie jaustųsi salotose. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir sudėkite grybus.
- Grybai tuoj pat išleis sultis. Kai visas skystis išgaruos, prie grybų sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Šiuo metu ne pradžioje. Faktas tas, kad tada svogūnai bus tarsi išvirę, nes visi grybai išskiria daug skysčio. O mūsų atveju svogūnas bus apkeptas. Grybus su svogūnais maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Kai jie taps auksinės spalvos, įberkite šiek tiek druskos.
- Morkas sutarkuokite stambia tarka arba korėjietiškoms morkoms skirta tarka ir pakepinkite likusiuose 2 šaukštuose augalinio aliejaus. Šiek tiek pasūdykite.
- Išvirkite vištienos krūtinėlę. Kaip virti vištienos krūtinėlę? Mėsą nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Filė virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio. Išvirusias krūtinėles palikite atvėsti vandenyje, kuriame jos virė. Taip mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė. Tuomet sultinį galima perkošti ir naudoti sriubai. Kai krūtinėlės atvės, išskobkite jas į skaidulas ir smulkiai supjaustykite.
- Išvirkite kiaušinius. Kaip išvirti kietai virtus kiaušinius? Kad virimo metu kiaušiniai nesutrūkinėtų, įmeskite juos į šaltą vandenį ir padėkite virti ant nedidelės ugnies. Kiaušinius virkite 9 minutes, po to uždenkite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Nuo staigaus temperatūros kritimo geriau išsivalys lukštas. Atskirkite baltymus nuo trynių ir atskirai sutarkuokite smulkia tarka.
- Salotų padažui sumaišykite majonezą, maltus juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką.
- Sudėkite salotas. Salotas sluoksniais išdėliosime serviravimo žiede. Jei žiedo nėra, pakaks gilios lėkštės. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite vištieną.
- Vištienos sluoksnį gerai sutepkite česnakiniu majonezu, nes visų sluoksnių nesutepsime.
- Į kitą sluoksnį sudėkite keptus grybus su svogūnais.
- Tada sluoksnį tarkuotų baltymų.
- Baltymų sluoksnį sutepkite česnakiniu majonezu.
- Tada į žiedą sudėkite keptas morkas.
- Kitas sluoksnis bus iš kiaušinių trynių, sutarkuotų smulkia tarka.
- Juos storai sutepkite česnakiniu majonezu.
- Kitam sluoksniui graikinius riešutus sumalkite trintuve. Taip pat galite naudoti kavos malūnėlį arba blenderį.
- Salotas pabaigti graikinių riešutų sluoksniu.
- Lengvai supakuokite salotas ir atsargiai nuimkite serviravimo žiedą. Viršų papuoškite graikinių riešutų puselėmis. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad įsigertų. Tada patiekite. Gero apetito!
Apžvalga

Recepto pavadinimas
rukytos vistienos salotos
Paskelbta
Paruošimo laikas
Vidutinis įvertinimas




