Omletas su kumpiu, raudonuoju svogūnu ir grietine

Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – tai sotūs naminiai pusryčiai arba užkandis. Omletą galima pagaminti per 15-20 minučių, naudojant tik turimus ingredientus. Dėl kumpio omletas tampa ne tik skanus, bet ir aromatingas.

Produktai Omletas su kumpiu, raudonuoju svogūnu ir grietine

Ingredientai (2 porcijoms)
Kiaušiniai – 5 kiaušiniai.
Kumpelis – 100 g
Violetinis svogūnas – 100 g
Grietinė (15 % riebumo) – 80 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus – 20 ml
Šviežios prieskoninės žolelės (patiekti) – 10 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Omletas su kumpiu, raudonuoju svogūnu ir grietine
Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
Galite paimti kumpį su nedideliu riebalų sluoksniu. Naudoju neriebų kumpį.
Grietinė tinka bet kokio riebumo.
Jei neturite violetinio svogūno, galite jį pakeisti baltuoju svogūnu.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 2 žingsnis
Supjaustykite kumpį mažais griežinėliais arba kubeliais.

Recepto nuotrauka: Kumpio omletas su raudonaisiais svogūnais ir grietine – 3 žingsnis
Įkaitinkite gilią keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite kumpį. Kepkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies, maišydami.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 4 žingsnis
Prieš naudodami kiaušinius kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite šluoste. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius.
Įpilkite grietinės. Plakite rankiniu plaktuvu iki vientisos masės. Neplakite per stipriai, tik tiek, kad susimaišytų visi ingredientai.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 5 žingsnis
Įmaišykite persijotus miltus. Maišykite plaktuvu, kol neliks gumuliukų.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 6 žingsnis
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 7 žingsnis.
Į omleto masę sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 8 žingsnis
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 9 žingsnis
Ant kepto kumpio užpilkite omleto ir svogūnų mišinį. Sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite omletą apie 8-10 minučių, kad viršutinis sluoksnis gerai susigertų.

Recepto nuotrauka: Kumpio omletas su raudonaisiais svogūnais ir grietine – 10 žingsnis
Paruoštas omletas su kumpiu, raudonuoju svogūnu ir grietine.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su kumpiu, raudonuoju svogūnu ir grietine – 11 žingsnis
Smulkiai supjaustykite žoleles ir apibarstykite omletą.

Recepto nuotrauka: Omletas su kumpiu, raudonaisiais svogūnais ir grietine – 12 žingsnis.
Omletą patiekite į stalą iš karto po to, kai jis iškepa.

Gero apetito!

Parašykite komentarą