Įspūdingas baklažanų gaminimo orkaitėje būdas – kepti baklažanų laivelius su kiaušiniene ir glazūruotu kiaušiniu. Baklažano minkštimas ir bryndzos įdaras puikiai dera su kiaušiniu. Rezultatas – ryškus ir patrauklus patiekalas. Puikus paprastumo ir puikaus skonio derinys!
Produktai Baklažanų koldūnai su sūriu ir kiaušiniu (orkaitėje)
Ingredientai (4 porcijoms)
Baklažanai – 2 vienetai (500 g)
Kiaušiniai – 4 kiaušiniai.
Brynza – 120 gr.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus (kepimui) – 3 šaukštai.
Šviežios petražolės (patiekti) – 1-2 šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Baklažanų ankštys su fetos sūriu ir kiaušiniu (orkaitėje)
Kepimo orkaitėje nuotraukos: Baklažanų koldūnai su fetos sūriu ir kiaušiniu (orkaitė) – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Geriausia rinktis vidutinio dydžio baklažanus, kad į skylutę tilptų visas kiaušinis. Brynzą galima pakeisti suluguni, bet kokiu kietuoju sūriu ar net lydytu sūriu, turinčiu daug riebalų.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su brynza ir kiaušiniu (orkaitėje) – 2 žingsnis
Iškart įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių.
Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite išilgai į 2 dalis.
Jei nerimaujate dėl baklažanų kartumo, galite sudėti jų puseles į dubenį, lengvai pabarstyti druska, užpilti vandeniu ir palikti 15-20 minučių. Tada baklažanus nusausinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Peiliu atsargiai įpjaukite minkštimą šonuose, palikdami ne storesnius kaip 0,5 cm šonus.
Recepto nuotrauka: Baklažanų kepsneliai su feta ir kiaušiniu (orkaitėje) – 3 etapas.
Šaukštu atsargiai išimkite iš baklažanų minkštimą ir išverskite į lėkštę. Kuo plonesnės baklažanų laivelių sienelės, tuo geriau. Galiausiai gavau maždaug 3-4 mm storio medžiagą.
Baklažanų laivelius pagardinkite trupučiu druskos.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su feta ir kiaušiniu (orkaitėje) – 4 žingsnis
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite baklažanų minkštimą.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su sūriu ir kiaušiniu (orkaitėje) – 5 etapas.
Maišydami kepkite baklažanus apie 10-15 minučių, kol suminkštės.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su sūriu ir kiaušiniu (orkaitėje) – 6 žingsnis
Iškeptus baklažanus perkelkite į gilų dubenį.
Brynzą sutarkuokite arba tiesiog suplėšykite gabaliukais. Sudėkite į dubenį su baklažanais ir sumaišykite. Įdarą pabarstykite pipirais ir druska, nepamirškite, kad fetos sūryje jau yra druskos.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su feta ir kiaušiniu (orkaitėje) – 7 etapas.
Pripildykite baklažanų puseles mišiniu ir mentele ištepkite visą vidų, suformuodami įpjovą kiaušiniui.
Baklažanų koldūnus sudėkite į tinkamą kepimo formą ir įsitikinkite, kad jie tvirtai įsitaiso formos dugne ir neapvirsta.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su feta ir kiaušiniu (orkaitėje) – 8 žingsnis
Į kiekvieną baklažanais ir sūriu įdarytą laivelį atsargiai įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius lengvai pasūdykite.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su sūriu ir kiaušiniu (orkaitėje) – 9 etapas
Baklažanų skilteles kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-25 minutes, kol kiaušinio trynys iškeps pagal jūsų skonį. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės savybių ir baklažanų laivelių sienelių storio. Man per 15 minučių baklažano žievelė gerai iškepė ir kiaušinio baltymas susigėrė, o trynys liko skystas.
Recepto nuotrauka: Baklažanų ir baklažanų koldūnai su feta ir kiaušiniu (orkaitėje) – 10 žingsnis
Baklažanų koldūnai su sūriu ir kiaušiniu paruošti. Patiekite juos į stalą, jei reikia, pabarstytus petražolėmis.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su sūriu ir kiaušiniu (orkaitėje) – 11 žingsnis
Kiaušinio trynys kurį laiką pastovėjęs sutirštės. Jei mėgstate skystą trynį, baklažanų kepsnelius patiekite iškart po kepimo.
Recepto nuotrauka: Baklažanų koldūnai su feta ir kiaušiniu (orkaitėje) – 12 žingsnis
Tačiau net ir atvėsęs šis baklažanų patiekalas yra labai skanus. Sūdyta bryndza, kepti baklažanai ir keptas kiaušinis – puikus daržovių užpilo įdaras!