Obuoliu Kompotas

Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai

Vasarą iš sultingų vaisių galite pasigaminti daug puikių konservų. Siūlau žiemai pasigaminti labai skanų, aromatingą obuolių ir kriaušių kompotą. Šis kompotas šaltuoju metu primins šiltas vasaros dienas. Šio kompoto spalva nebus ryški, tačiau skonis – nepaprastas! Svarbiausia naudoti prinokusius ir skanius vaisius. Iš šio produktų kiekio išeis 1 litro stiklainis kompoto.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti obuolių ir kriaušių kompotą žiemai, jums reikės:

  • prinokusių ir kvapnių kriaušių (didelių) – 2 vnt;
  • kvepiančių obuolių (didelių) – 2 vnt;
  • citrinos rūgšties – 1/4 šaukštelio;
  • vandens – 800 ml;
  • cukraus – 100 gr.

Obuoliu Kompotas Metodas

  1. Nuplaukite kriaušes ir obuolius, pašalinkite sėklas ir uodegėles, tada supjaustykite skiltelėmis.
  2. Į kriaušes ir obuolius suberkite cukrų.
  3. Supilkite karštą vandenį, išmaišykite, tada pastatykite keptuvę su vaisiais ant ugnies.
  4. Užvirkite, tada 15-20 minučių virkite ant silpnos ugnies. Baigiant virti, į obuolių ir kriaušių kompotą įpilkite citrinos rūgšties.
  5. Verdantį kompotą supilkite į sterilizuotus stiklainius su vaisiais.
  6. Uždarykite stiklainį virintu dangteliu, apverskite stiklainį, gerai suvyniokite (pvz., į antklodę ar antklodę) ir palikite visiškai atvėsti.
  7. Labai skanus obuolių ir kriaušių kompotas, paruoštas žiemai pagal šį receptą, puikiai laikomas miesto buto sąlygomis. Toks kvapnus gėrimas tikrai patiks daugeliui!
  8. Mėgaukitės maistu!

Šviežias obuolių kompotas dubenyje

Kompotas yra labai skanus gėrimas, kurį galima paruošti bet kuriuo metų laiku. Jį gali sudaryti įvairūs vaisiai, uogos ir net kai kurių rūšių daržovės. Žiemą jis dažnai ruošiamas iš šaldytų vaisių arba juo mėgaujamasi iš sandėliuko. Šiandien papasakosiu, kaip keptuvėje pasigaminti kompotą iš šviežių obuolių. Šiame recepte nėra nieko sudėtingo. Svarbiausia išsirinkti tinkamus ingredientus, apskaičiuoti jų proporcijas ir pasirinkti keptuvę, kurioje gaminsime. Taigi, pradėkime…

Ingredientai

  • Obuolys – 3 vnt.
  • Cukrus – 1,5-2 šaukštai (arba pagal skonį)
  • Vanduo – 1,5 l

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Norėdami paruošti kompotą, paruoškite produktus pagal recepto sąrašą. Obuolius geriau naudoti saldžiarūgščių veislių, prinokusius, bet kartu ir tankius. Jei jie žali arba geltoni, gėrimas bus blankesnis nei iš raudonų vaisių, tačiau tai neturės įtakos skoniui ir aromatui.
  2. Pirmiausia ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu. Virimo indai turi būti pagaminti iš medžiagos, kuri nesioksiduoja. Mano atveju tai nerūdijančioji keptuvė, puikiai tinka ir emaliuota arba teflono. Kol vanduo verda, nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis.
  3. Sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite iki minimalios temperatūros.
  4. Supilkite cukrų. Jo kiekis priklausys nuo vaisių sunokimo ir nuo to, kokie saldūs jie yra patys.
  5. Šviežių obuolių kompotą virkite puode 5 minutes. Svarbiausia, kad obuolių skiltelės neišvirtų minkštos ir neprarastų formos. Paruoštą gėrimą nukelkite nuo ugnies, uždenkite puodą dangčiu ir palaukite, kol visiškai atvės.
  6. Galima skanauti gardų, kvapnų obuolių kompotą. Supilkite jį į gražius puodelius ar stiklines ir patiekite. Vasarą gėrimą patartina kelias valandas palaikyti šaldytuve.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą