Salotos su marinuotais grybais ir kiaušiniais
Salotos su marinuotais grybais ir kiaušiniais yra labai skanios. Jį galima patiekti kaip šaltą užkandį šventiniam stalui. Galite naudoti bet kokius grybus, pavyzdžiui, miško grybus arba pievagrybius. Turiu marinuotų miško grybų. Paruoškite šias paprastas salotas ir džiaugsitės geru ingredientų deriniu bei subtiliu skoniu!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti šias salotas su marinuotais grybais ir kiaušiniais, turite
- marinuoti grybai – 400 g;
- kiaušinis – 3-4 vnt;
- žaliųjų svogūnų – 1 ryšulėlis;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas;
- grūdinės garstyčios – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis.
Salotos Su Marinuotais Pievagrybiais Maisto gaminimo procesas
- Nuplaukite žaliuosius svogūnus ir juos smulkiai supjaustykite.
- Marinuotus grybus sudėkite į sietelį ir leiskite marinatui nutekėti. Jei grybai dideli, supjaustykite juos į 2 arba 4 dalis. Grybų nereikia smulkiai pjaustyti, nes visi ingredientai salotose turi būti aiškiai matomi.
- Kiaušinius virkite vandenyje apie 10 minučių, tada atvėsinkite. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Sumaišykite kiaušinius, marinuotus grybus ir žaliuosius svogūnus.
- Į grybų, kiaušinių ir svogūnų salotas įpilkite majonezo, garstyčių ir druskos.
- Išmaišykite salotas.
- Patiekite skanių, švelnių salotų su marinuotais grybais ir kiaušiniais. Šis patiekalas yra puikus užkandis šventiniam stalui ir puikus priedas prie pagrindinio patiekalo darbo dieną.
- Mėgaukitės!
SALOTOS SU RŪKYTA KRŪTINĖLE IR MARINUOTAIS GRYBAIS
Labai lengvai ir greitai paruošiamos, elegantiškos, tinkančios bet kokiai progai! Salotos su rūkyta vištiena ir marinuotais grybais yra skanios ir sotinančios. Atrodo mielos ir apetitiškos, todėl puikiai tinka šventiniam valgiaraščiui. Be to, salotos paruošiamos paskubomis, skiriant minimaliai laiko ir pastangų. Persivalgykite!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Rūkyta vištiena 200
- Vištienos kiaušiniai 4
- Marinuoti grybai 200
- kietasis sūris 150
- Majonezas 100
- Druskos skonis
- Maltų juodųjų pipirų skonis
- Žalumynai (papuošimui)skonis
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti salotas su rūkyta vištiena ir marinuotais grybais? Naudojau rūkytą filė, bet galite imti vištienos kojas, šlauneles ir nupjauti mėsą nuo kaulo. Paruoškite reikiamus ingredientus. Iš anksto išvirkite vištienos kiaušinius. Kaip išvirti kiaušinius? Į pasūdytą verdantį vandenį įmeskite po vieną kiaušinį. Užvirę virkite 8 minutes. Kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
- Majonezą geriau pasigaminti patiems. Į maišytuvo dubenį įpilkite 180 ml augalinio aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių). Imkite kokybišką aliejų, nes nuo jo skonio priklausys majonezo rezultatas. Į aliejų įmuškite vieną kiaušinį (svarbu, kad kiaušinis būtų kambario temperatūros). Ketvirtadalį arbatinio šaukštelio druskos, įberkite 1 šaukštelį l cukraus, 0,5 šaukštelio l garstyčių ir 1 šaukštą citrinos sulčių. Mišinį sumaišykite panardinamuoju maišytuvu.
- Štai mano majonezas, toks tirštas, gelsvas, alyvuogių aromato ir skonio. Skanesnis nei pirktas parduotuvėje ir sveikesnis!
- Rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Perkelkite į indą.
- Į vištieną įpilkite majonezo (apie 1,5 šaukšto) ir gerai išmaišykite.
- Marinuoti arba sūdyti grybai gali būti bet kokie. Aš gaminu su marinuotais pievagrybiais. Nusausinkite iš grybų skystį ir supjaustykite juos plonais griežinėliais arba kubeliais.
- Kietąjį sūrį sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo lentelės. Imkite skanų, kokybišką sūrį, nes nuo to priklausys ir salotų skonis.
- Iš atvėsusių kiaušinių pašalinkite lukštus. Padalykite į baltymus ir trynius. Juos atskiruose indeliuose sutarkuokite vidutinio dydžio tarka.
- Pradėkite rinkti sluoksniuotas salotas. Ant plokščio indo pastatykite kepimo žiedą. Pirmiausia į majonezą sudėkite vištieną. Šaukštu išlyginkite paviršių.
- Antruoju sluoksniu paskleiskite griežinėliais pjaustytus grybus.
- Aptepkite juos majonezu (maždaug 1-2 šaukštais).
- Ant grybų sudėkite kiaušinio baltymus.
- Juos taip pat patepkite majonezu.
- Ant ketvirtojo sluoksnio paskleiskite tarkuotą sūrį.
- Jį taip pat patepkite majonezu.
- Paskutinis sluoksnis – kiaušinių tryniai. Kulinariniame žiede esančias salotas 1 valandai nusiųskite į šaldytuvą, kad susigulėtų.
- Išimkite rūkytos vištienos ir marinuotų grybų salotas iš šaldytuvo. Išimkite žiedą. Papuoškite salotas žolelėmis pagal savo skonį, pavyzdžiui, garbanotomis petražolėmis, smulkintais žaliaisiais svogūnais, krapais. Į vidurį išdėliokite marinuotus grybus. Paruošta, galima patiekti!