Nugarines Kepsniai Keptuveje

Keptuvėje kepti kiaulienos kepsniai su džiūvėsėliais

Kiaulienos kepsnius galima kepti džiūvėsėliuose. Šis būdas labai patogus, nes dėl džiūvėsėlių mėsa būna labai sultinga ir minkšta, o kepimas vyksta gana greitai. Duonos apkepą sudaro trys sudedamosios dalys: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Dėl tokio trigubo padengimo kiauliena kepant kuo ilgiau išlaiko sultis, įgauna gražią auksinę plutelę ir puikų skonį.

Sudedamosios dalys

Norėdami kepti kiaulienos kepsnius ant džiūvėsėlių keptuvėje, turime:

  • kiaulienos kepsnys be kaulo – 2 vnt;
  • džiūvėsėlių – 4 šaukštai;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos, prieskonių – pagal skonį;
  • aliejaus kepimui – 4 šaukštai.

Nugarines Kepsniai Keptuveje Maisto gaminimo procesas

  1. Kiaulienos kepsnius išmuškite plaktuku ir iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
  2. Iš abiejų pusių mėsą pasūdykite ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Į dubenį įmuškite žalią kiaušinį ir šakute išplakite iki vientisos masės. Kiekvieną kepsnį iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinio plakinį.
  3. Tada kiaulieną iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose. Galite naudoti parduotuvėje pirktus džiūvėsėlius arba baltą duoną 1 valandai įdėti į šaldiklį ir tada ją sutarkuoti rankomis, kad džiūvėsėliai būtų švieži ir kokybiški.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir į jį sudėkite apkeptus kiaulienos kepsnius.
  5. Kiaulienos kepsnius kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apie 3-4 minutes (kol paruduos). Kepimo laikas priklauso nuo kepsnio storio – kuo jis storesnis, tuo ilgiau keps. Ar mėsa jau paruošta, galite patikrinti įpjovę į mėsą. Jei ant mėsos nėra rausvos spalvos dėmės, mūsų kepsniai iškepti.
  6. Kai kepsniai bus paruošti, sultingus ir skanius kepsnius iš keptuvės perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius, ir galite juos patiekti. Kepkite kiaulienos sūrio kepsnius džiūvėsėliuose, esu tikras, kad įvertinsite šį lengvą receptą!
  7. Gero apetito!

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KEPSNYS KEPTUVĖJE

Švelni mėsa, tirpstanti burnoje, nepakartojamai skani! Vištienos krūtinėlės kepsnys, paruoštas keptuvėje pagal šį receptą, yra neįtikėtinai sultingas ir minkštas. Taip yra dėl mažų paslapčių, paprastų, bet kartu nuostabiai veikiančių!

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. ŽINGSNIS:

Kaip kepti vištienos krūtinėlės kepsnį keptuvėje? Paruoškite maistą. Kepsnys bus sultingesnis ir skanesnis, jei imsite atšaldytą mėsą, iš šaldytos mėsos jis gali išeiti sausas. Pirmiausia vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną filė perpjaukite išilgai į dvi dalis.

  1. ŽINGSNIS:

Tada kepsnius iš abiejų pusių apdorokite specialiu kulinariniu įrankiu – minkštikliu. Jis padaro nedidelius pjūvius viršutiniame mėsos sluoksnyje. Pjūvius darykite poromis statmenai. T. y. vertikaliai arba horizontaliai. Nuotraukoje pavaizduotas tokiu būdu iš kvadratėlių gautas raštas. Jei tokio įrankio neturite, dažnai filė pradurkite šakute. Tai daroma tam, kad mėsa geriau sugertų druską ir prieskonius.

  1. ŽINGSNIS:

Vištienos krūtinėlę perkelkite į dubenį ir užpilkite šaltu arba kambario temperatūros vandeniu. Jis turi apsemti visą mėsą. Įberkite druskos ir išmaišykite sūrymą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dvidešimt minučių palaikykite šaldytuve. O dar geriau – pusvalandį.

  1. ŽINGSNIS:

Praėjus šiam laikui, nusunkite vandenį. Ir būtinai nusausinkite filė popieriniais rankšluosčiais, antraip per didelė drėgmė neleis jai iškepti – ji bus troškinama.

  1. ŽINGSNIS:

Įkaitinkite keptuvę žemais kraštais ant didelės ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus ir gerai įkaitinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Į keptuvę sudėkite pirmąją kepsnių partiją.

  1. ŽINGSNIS:

Kai tik mėsa iš vienos pusės apkeps, apverskite ją į kitą pusę. Man prireikė maždaug keturių minučių.

  1. ŽINGSNIS:

Ant kiekvieno kepsnio užbarstykite šiek tiek smulkiai tarkuoto česnako ir pabarstykite itališkomis žolelėmis. Arba kitais prieskoniais pagal skonį. Kitoje pusėje kepsnį taip pat kepkite 4 minutes.

  1. ŽINGSNIS:

Tada kiekvieną mėsos gabalėlį patepkite trupučiu sviesto. Ir kai jis bus daugiau nei pusiau ištirpęs, vėl apverskite kepsnius. Palaikykite juos ant ugnies dar minutę ir iš karto patiekite į stalą. Kaip garnyras prie jų puikiai tinka daržovės arba salotos. Mėgaukitės patiekalu!

 

Parašykite komentarą