Šis stiprus gėrimas, vadinamas naminiu konjaku, yra švelnesnio skonio nei įprastas degtinė.
Ingredientai Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) (30 porcijų)
Išgrynintas degtinė – 3 litrai
Graikinis riešutas (branduolio vidus) – 1 sauja
Arbatos – 1 valgomasis šaukštas.
Gvazdikėliai – 6-7 vnt.
Kmynai – 1 valgomasis šaukštas.
Vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Citrinos rūgštis – ant peilio galiuko
Kaip išvalyti degtinę:
Paimkite iki maždaug 40 laipsnių praskiestą degtinę. Į mėnulio degtinę įpilkite mangano. Maišykite degtinę tol, kol ji taps vientisos, šiek tiek rausvos spalvos. Palikite butelį 2-3 dienoms, butelio dugne susidarys juodos nuosėdos. Perkoškite degtinę per vatą.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasNamų gamybos brendis (arba „kaip pasigaminti degtinės”)
Recepto nuotrauka: „Naminis brendis” (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – 1 žingsnis.
Priešais jus – produktai, skirti brendžiui iš degtinės gaminti.
Produktų kiekis nurodomas 3 litrų gerai išvalyto mėnulio stiklainio pagrindu.
Recepto nuotrauka: Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti degtinės:
Išvalykite veržles, reikia tik branduolio viduje esančias pertvaras.
Recepto nuotrauka: Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – 3 žingsnis
Manganas, praskiestas vandeniu (1-2 g/l), naudojamas brogai valyti.
Jei brendžiui gaminti naudojama degtinė, mangano nereikia.
Recepto nuotrauka: Naminis brendis (arba kaip pasigaminti degtinę) – 4 žingsnis
Receptui reikės 1 saujos plonų kryžiaus formos graikinių riešutų branduolių lukštų; 1 valgomojo šaukšto geros kokybės sausos arbatos; 6-7 gvazdikėlių pumpurų; 1 valgomojo šaukšto kmynų; 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus; citrinos rūgšties ant peilio galo.
Recepto nuotrauka: Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – 5 žingsnis
Visus ingredientus supilkite į butelį su degtine (degtine).
Recepto paruošimo nuotrauka: Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – 6 žingsnis.
Uždarykite stiklainį ir kelias dienas (ne ilgiau kaip savaitę) kambario temperatūroje palaikykite „konjaką”.
Recepto nuotrauka: Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – 7 žingsnis
Prieš vartojimą perkoškite naminę degtinę „brendį”, supilkite į butelius.
Recepto nuotrauka: Naminis brendis (arba „kaip pasigaminti degtinę”) – žingsnis Nr. 8
Paruošta degtinė „brendis”. Gero apetito!