Moliūgų Uogienė

Moliūgų uogienė

Labai skanus ir paprastas moliūgų uogienės receptas. Skonis kaip apelsinų uogienės, visiems patiko ir negalėjo patikėti, kad tai moliūgų uogienė. Džemas yra tirštas, todėl jį galima naudoti kaip įdarą vyniotiniams ir pyragams. Su juo kepiau moliūgų suktinukus – puikus derinys.

Sudedamosios dalys

Moliūgų uogienei pasigaminti reikės:

  • 900-1000 g moliūgo, jau nulupto;
  • 4 puodeliai cukraus;
  • 2 apelsinai (sultingi);
  • 2 citrinos;
  • žiupsnelis druskos.

Maisto gaminimo procesas

  1. Sutarkuokite moliūgą (aš jį tarkavau smulkia tarka). Į tarkuotą moliūgą įdėjau cukraus, druskos.
  2. ir palikite pusvalandį nusausinti.
  3. Nulupkite citrinas ir apelsinus (aš juos tarkavau), bet baltosios dalies netarkuokite. Iš apelsinų ir citrinų išspauskite sultis.
  4. Po 30 minučių į moliūgą sudėkite žievelę ir sultis, išmaišykite ir virkite uogienę puode ant vidutinės ugnies.
  5. Troškinau, retkarčiais pamaišydama,
  6. kol moliūgų uogienė išvirs ir sutirštės.
  7. Atvėsinau uogienę ir supyliau į stiklainius.
  8. Moliūgų uogienė yra skani.
  9. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą