Lašišos Tartaras

Lašišos tartaras

Lašišos tartaras yra prancūziškas patiekalas. Recepto pagrindas – jautienos tartaras, tačiau vietoj mėsos naudojama lašiša. Šviežia arba lengvai sūdyta lašiša marinuojama su svogūnais ir prieskoniais ir patiekiama porcijomis lėkštėje kartu su avokadais ir skrebučiais.

Šiam receptui reikia pasirinkti labai šviežią ir kokybišką žuvį. Šviežia lašiša, lengvai marinuota prieskoniuose ir citrinos sultyse, yra nepaprastai skani ir švelni. Raudonasis svogūnas prideda šiek tiek prieskonių, o avokadas papildo žuvies skonį. Tiesą sakant, lašišos tartarą galima patiekti su agurkais, avokadais, kaparėliais, mangais, apelsinais ir t. t. Viskas priklauso nuo jūsų skonio.

Nepaisant to, kad lašišos tartaras ruošiamas labai paprastai ir greitai, šį patiekalą galima priskirti gurmaniškiems užkandžiams. Jį galima drąsiai patiekti per šventinę vakarienę. Dėl savo skonio ir išvaizdos tartaras gali tapti tikru jūsų stalo akcentu.

Sudedamosios dalys:

  • Lašiša – 400 gr;
  • Avokadas – 2 gabaliukai;
  • Raudonasis svogūnas – 1/2 vnt;
  • Citrina – 1/2 vnt;
  • Krapai – nedidelis ryšulėlis;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Bagetė – 1 šaukštas;
  • Alyvuogių aliejaus – riebalams.

Kaip pasigaminti lašišos tartarą:

  1. Pusę svogūno smulkiai supjaustykite.
  2. Taip pat smulkiai supjaustykite krapus.
  3. Sumaišykite svogūnus ir krapus, įpilkite pusės citrinos sulčių, druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
  4. Lašišą supjaustykite mažais kubeliais. Tartarui galima naudoti šviežią, rūkytą arba lengvai sūdytą lašišą. Norėdami patys sūdyti lašišą, žr. čia.
  5. Sumaišykite lašišą su svogūnais ir krapais. Palikite marinuotis 1 valandą.
  6. Avokadą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  7. Laikas pasigaminti skrebučius. Bagetę supjaustykite 8 1 cm storio riekelėmis. Bagetės riekeles patepkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms.
  8. Skrebučiai bus paruošti, kai riekelės taps auksinės spalvos.
  9. Dabar sudėkite mūsų tartarą. Kad patiekalas būtų skanus, galite naudoti 8 cm kepimo diską. Ant apatinio sluoksnio sudėkite avokadą maždaug 2-2,5 cm aukštyje. Antruoju sluoksniu sudėkite lašišą.
  10. Papuoškite mūsų tartarą raudonaisiais ikrais, krapų šakele arba laiškiniais česnakais. Sudėkite du keptus skrebučius vieną šalia kito į lėkštę ir patiekite.

Parašykite komentarą