Kreveciu Salotos

10 neįtikėtinai gardžių salotų su krevetėmis

Šie gardūs deriniai su sūriu, vištiena, daržovėmis, vaisiais ir kt. patiks net tiems, kurie nemėgsta jūros gėrybių.

1. Salotos su krevetėmis, raudonaisiais svogūnais ir žolelėmis

Sudedamosios dalys

  • 450 g krevečių;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 1 saliero stiebas;
  • 110-120 g majonezo;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas

Krevetes išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite. Svogūną ir salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Padažui majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir citrinos sultimis.

Krevetes, svogūnus ir salierus sudėkite į dubenį. Sudėkite majonezo padažą, druską, pipirus ir išmaišykite.

2. Krevečių ir ananasų salotos

Sudedamosios dalys

  • 450 g krevečių;
  • 1 ananasas;
  • 1 avokadas;
  • 1 kalkė;
  • 100 g mini špinatų;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Paruoškite

Krevetes išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite.

Nulupkite ananasą. Apie ¼ minkštimo sutarkuokite trintuve, kad išgautumėte sultis. Likusią dalį sutarkuokite mažais gabalėliais kartu su avokadu. Iš laimo išspauskite sultis.

Į salotinę sudėkite krevetes, ananasus, avokadus ir špinatus. Pagardinkite druska, pipirais ir pagardinkite alyvuogių aliejumi, ananasų ir laimo sultimis.

3. Salotos su krevetėmis, obuoliais ir vynuogėmis

Sudedamosios dalys

  • 450 g didelių krevečių;
  • 1-1½ obuolio;
  • 3-4 salierų stiebai;
  • 200 g vynuogių be sėklų;
  • 1-2 žaliųjų svogūnų stiebai;
  • 1 estragono šakelė;
  • 35-50 g graikinių riešutų;
  • 100-150 g majonezo;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 12 salotų lapų.

Paruošimas

Krevetes išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite. Obuolius ir salierus supjaustykite plonomis lazdelėmis, vynuoges perpjaukite pusiau. Susmulkinkite svogūnus ir taginą. Susmulkinkite graikinius riešutus ir kelias minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus.

Majonezą sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis ir estragonais.

Krevetes kartu su obuoliais, vynuogėmis, salierais, graikiniais riešutais ir svogūnais sudėkite į dubenį. Padažą pagardinkite padažu, druska ir pipirais. Dėkite į lėkštę su salotų lapais.

4. Cezario salotos su krevetėmis

Sudedamosios dalys

  • 250-300 g krevečių;
  • 6-8 putpelių kiaušiniai;
  • 50 g parmezano arba kito kietojo sūrio;
  • 6 vyšniniai pomidorai;
  • 2 riekės duonos;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • ½ ryšulio romėnų arba aisbergo salotų;
  • 3-5 šaukštai Cezario padažo.

Paruošimas

Krevetes ir kiaušinius virkite, kol suminkštės. Palikite atvėsti ir nulupkite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Vyšnias ir kiaušinius perpjaukite pusiau, o duoną supjaustykite mažais gabalėliais.

Česnaką pertrinkite per presą, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kelias minutes pakepinkite duoną, tada sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir atvėsinkite.

Salotas susmulkinkite rankomis arba stambiai supjaustykite. Sudėkite į dubenį, užpilkite salotas padažu, sudėkite kiaušinius, pomidorus, krevetes ir skrebučius. Ant viršaus pabarstykite sūrio.

5. Krevečių, avokadų ir pomidorų salotos

Sudedamosios dalys

  • 200-300 g krevečių;
  • 1 avokadas;
  • 6 vyšniniai pomidorai;
  • 1 ryšulėlis salotų;
  • 3-4 šakelės krapų;
  • 100 g majonezo;
  • 1½ šaukšto kečupo;
  • Tabasko pagal skonį;
  • 1 valgomasis šaukštas viskio;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas

Krevetes išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite. Avokadą supjaustykite mažais gabalėliais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Salotas suplėšykite rankomis. Susmulkinkite krapus.

Padažui majonezą sumaišykite su kečupu, „Tabasco”, viskiu, citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Į dubenį sudėkite krevetes, salotas, krapus, avokadus ir pomidorus. Apšlakstykite padažu ir išmaišykite.

6. Salotos su krevetėmis, kiaušiniais, kukurūzais ir agurkais

Sudedamosios dalys

  • 700-800 gr krevečių;
  • 5-6 kiaušiniai;
  • 3 agurkai;
  • ½ svogūno;
  • 1 stiklainis kukurūzų (300 g);
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 100 g majonezo.

Paruoškite

Krevetes virkite, kol suminkštės, kiaušinius – 10 minučių kietai virtus. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais kartu su agurkais ir svogūnais. Iš kukurūzų nuspauskite sultis.

Viską sudėkite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite majonezu.

7. Krevečių, sūrio ir pomidorų salotos

Sudedamosios dalys

  • 4 česnako skiltelės;
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 500 g nuluptų krevečių;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • Druska pagal skonį;
  • 200 g lapinių salotų;
  • 2-3 šakelės krapų arba kitų žolelių;
  • 200 g mocarelos sūrio;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio.

Paruošimas

Pusę česnako susmulkinkite mažais gabalėliais. Porą minučių pakepinkite ant vidutinės ugnies su 2 šaukštais aliejaus. Išimkite česnaką, o vietoj jo sudėkite krevetes su pusės citrinos sultimis ir druska. Virkite 5-7 minutes arba šiek tiek ilgiau. Dėkite į lėkštę ir atvėsinkite.

Rankomis susmulkinkite salotų lapus. Susmulkinkite žoleles. Mocarelą supjaustykite kubeliais, o vyšninius pomidorus – ketvirčiais. Likusį aliejų sumaišykite su garstyčiomis, citrinos sultimis, cukrumi, raudonėliais, žolelėmis, 2 sutrintomis česnako skiltelėmis ir druska.

Į lėkštę sudėkite salotas, pomidorus, krevetes ir sūrį. Salotas užpilkite padažu.

8. Salotos su krevetėmis ir rūkyta vištiena

Sudedamosios dalys

  • 3 kiaušiniai;
  • 2-3 bulvės;
  • 1 morką;
  • 200 g krevečių;
  • 2 marinuoti agurkai;
  • ½ obuolio;
  • 100 g rūkytos vištienos;
  • 3 šaukštai majonezo;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
  • 100 g konservuotų žirnelių;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruoškite

Kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių, bulves, morkas ir krevetes – kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais kartu su agurkais, obuoliais ir vištiena.

Padažui majonezą sumaišykite su grietine ir sojų padažu.

Į dubenį sudėkite krevetes, kiaušinius, vištieną, agurkus, bulves, morkas ir žirnelius. Pagardinkite druska bei pipirais ir užpilkite padažą ant daržovių.

9. Salotos su krevetėmis, kalmarais, krabų lazdelėmis ir raudonaisiais ikrais

Sudedamosios dalys

  • 5 kiaušiniai;
  • 500-600 g krevečių;
  • 500-600 gramų kalmarų;
  • 200 gr. krabų lazdelių;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • majonezo – pagal skonį;
  • 130-150 g raudonųjų ikrų.

Paruošimas

Kiaušinius virkite 10 minučių, krevetes ir kalmarus – kol suminkštės. Palikite atvėsti ir nulupkite.

Supjaustykite kalmarus, kiaušinių baltymus ir krabų lazdeles mažais gabalėliais. Sudėkite krevetes į dubenį su druska ir pipirais ir užpilkite majonezu. Sudėkite raudonuosius ikrus ir atsargiai išmaišykite, kad jie nesprogtų.

10. Salotos su krevetėmis, apelsinais ir paprikomis

Sudedamosios dalys

  • 220-250 g krevečių;
  • 1 apelsinas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • Kelios baziliko ir petražolių šakelės;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Krevetes išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite.

Nulupkite apelsinų skilteles ir kartu su paprikomis supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Nuimkite bazilikų ir petražolių lapelius nuo šakelių. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir druska.

Parašykite komentarą