moliugas orkaiteje

ORKAITĖJE KEPTOS MIDIJOS SU SŪRIU

Orkaitėje keptos midijos su sūriu – tikra skonio šventė! Tokio užkandžio niekas neatsisakys, todėl iš karto padvigubinkite ingredientų normą, nes daugelis prašys papildų!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • midijos – 0.5 kg
  • kietasis sūris – 100 gr
  • česnakas – 2 vnt.
  • Sviestas – 30 gr
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite nurodytus maisto produktus. Įsigykite midijų neatidarytose kriauklėse, geriausia – užšaldytas vakuuminėje pakuotėje. Jei midijos parduodamos atidarytose durelėse – nepirkite tokių jūros gėrybių!
  2. Vandens vonelėje išlydykite sviestą, kietąjį sūrį sutarkuokite tarka su mažais langeliais. Nulupkite porą česnako skiltelių, nuplaukite ir įspauskite tiesiai ant tarkuoto sūrio. Pasūdykite ir visą masę išmaišykite. Jei norite, galite įdėti smulkintų žalumynų ir maltų raudonųjų pipirų – tai suteiks patiekalui pikantiškumo, tačiau jei tokį užkandį valgo vaikai, karčiuosius ingredientus išbraukite iš sąrašo.
  3. Peiliu atsargiai atidarykite kriaukles ir išimkite antrąjį kiekvienos kriauklės lapą, nupjaukite midijų raumenis ir skrandį, tada jūros gėrybes nuplaukite. Išklokite formą folija ir išdėliokite ant jos kriaukles su nuluptomis midijomis. Jei neradote parduodamų midijų kriauklėse, nusipirkite paprastų virtų-šaldytų nuluptų midijų. Jas nuplaukite ir tolygiu sluoksniu išdėliokite ant folijos, prieš kepimą uždenkite sūrio mase.
  4. Į kiekvieną kriauklę įdėkite po truputį sūrio ir česnako masės, stengdamiesi, kad ji nepatektų ant formos. Masę prie kiautų galite prispausti rankomis. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol sūrio paviršius paruduos.
  5. Tada išimkite formą iš orkaitės ir leiskite iškepusiam užkandžiui šiek tiek atvėsti. Galite pabarstyti smulkintomis žolelėmis arba maltais raudonaisiais pipirais. Kepant midijos išleis sultis.
  6. Iškeptas midijas patiekite su laimo arba citrinos griežinėliais, kad prieš ragaudami apšlakstytumėte išspaustomis sultimis. Šis patiekalas ypač skanus su taure baltojo putojančio vyno – labai dažnai jis ruošiamas romantiškai vakarienei, nes midijos yra natūralus afrodiziakas.

Orkaitėje keptos midijos su sūriu yra labai sultingos ir skanios. Toks užkandis patiekiamas karštas, kad ragaujant išsilydęs sūris išsitemptų. Nepamirškite šviežių prieskoninių žolelių ir baltojo vyno – jie pagerina keptų jūros gėrybių skonį. Atminkite, kad jokiu būdu nerekomenduojama pirkti midijų su atvirais kiautais.

Parašykite komentarą