Mielinės bandelės su džemu

Siūlau pasigaminti puikių, skanių, purių mielinės tešlos bandelių su marmeladu prie arbatos. Šių bandelių tešlą labai lengva pagaminti, ir nors tešla yra mielinė, ją galima kepti beveik iš karto, nelaukiant, kol pakils. Jie puikiai tinka kepti, turite pabandyti!

Sudedamosios dalys

Mielinės tešlos bandelėms su uogiene pasigaminti reikia:

  • šaltas margarinas (sviestas) – 190 gr;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • pieno – 1 puodelis;
  • druskos – žiupsnelis
  • cukraus – 120 g;
  • vanilinio cukraus – 1 paketėlis;
  • sausų mielių – 10 gr;
  • miltų – 3 puodeliai;
  • bet kokios rūšies uogienės – pagal skonį;
  • riebalais sutepkite trynį.
  • Stiklinė – 200 ml.

Maisto gaminimo procesas

  1. Persijokite miltus, suberkite mieles. Viską išmaišykite.
  2. Margariną sutarkuokite arba susmulkinkite į miltus.
  3. Margariną ir miltus sutarkuokite iki smulkių trupinių.
  4. Į kiaušinius suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
  5. Plakite maišytuvu, kol kiaušiniai taps purūs ir balti. Įmaišykite pieną (kambario temperatūros)
  6. Kiaušinių ir pieno mišinį palaipsniui supilkite į miltų mišinį ir greitai išminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni, maišant galima įberti miltų, bet ne per daug, kad nesusidarytų klijų. Suvyniokite tešlą į celofaną ir 15-20 minučių padėkite į šaldiklį arba 40 minučių į šaldytuvą. Po to išminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 dalis. Kiekvieną dalį susukite į rutuliuką.
  7. Vieną dalį pasilikite, o likusią dalį grąžinkite į šaldytuvą. Dalį tešlos iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio plutą. Supjaustykite jį į 8 dalis.
  8. Ant platesnės kiekvieno trikampio dalies uždėkite po 1 arbatinį šaukštelį marmelado.
  9. Suvyniokite bandeles ir sudėkite jas 4-5 cm atstumu viena nuo kitos ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Iš likusios tešlos mielinės tešlos bandeles su uogiene gaminkite taip pat, kaip ir iš likusios tešlos. Aptepkite bandeles kiaušinio tryniu.
  10. Maišelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes (kol taps traškūs).
  11. Paruoštus purius ir skanius mielinius bandeles su marmeladu atvėsinkite ir patiekite su arbata arba pienu.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą