menkės kotletai

Menkės filė kotletai

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • menkės filė – 700 g
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Krapai – 4 stiebai
  • Nugriebtas pienas – 50 ml
  • Balta duona – 2 gabaliukai
  • Druska – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  1. Nupjaukite baltos duonos plutą, trupinius pamirkykite piene.
  2. Menkės filė, česnakas, pusė svogūno, balta duona (iš anksto nuspausta), krapai – sumalkite visus ingredientus.
  3. Į gautą maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suplakite maltą mėsą, kad jos konsistencija taptų tirštesnė.
  4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
  5. Iš maltos mėsos suformuokite kotletus ir sudėkite į keptuvę, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu, troškinkite 4-5 minutes, tada nuimkite dangtį ir kepkite kotletus, kol taps auksinės spalvos.

Parašykite komentarą