Menkės filė kotletai
SUDEDAMOSIOS DALYS
- menkės filė – 700 g
- Česnakas – 1 skiltelė
- Krapai – 4 stiebai
- Nugriebtas pienas – 50 ml
- Balta duona – 2 gabaliukai
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
- Nupjaukite baltos duonos plutą, trupinius pamirkykite piene.
- Menkės filė, česnakas, pusė svogūno, balta duona (iš anksto nuspausta), krapai – sumalkite visus ingredientus.
- Į gautą maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suplakite maltą mėsą, kad jos konsistencija taptų tirštesnė.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
- Iš maltos mėsos suformuokite kotletus ir sudėkite į keptuvę, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu, troškinkite 4-5 minutes, tada nuimkite dangtį ir kepkite kotletus, kol taps auksinės spalvos.